MØTTE TILHENGERE: Tidligere Alaska-guvernør Sarah Palin hilser på sine tilhengere i Iowa som håper hun stiller til valg som republikansk presidentkandidat. Foto: Ap

Sarah Palin fyrer opp under spekulasjonene

Datteren: - Hun har bestemt seg for å stille

Sarah Palin kom tirsdag til Iowa for å være til stede ved premieren på en ukritisk og smigrende film om henne selv i småbyen Pella.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Kommentatorene lurer på om besøket i den politisk viktige delstaten var et listig innspill for å holde ryktebørsen i gang om hennes presidentambisjoner, eller bare et PR-utspill for å skape blest om henne og filmen «Den ubeseirede».

Hun sørget igjen for å holde både medier og tilhengere på pinebenken ved å gjenta at hun ennå bare vurderer om hun skal satse på å bli republikansk presidentkandidat, selv om datteren Bristol sier hun har bestemt seg, men ikke vil si det ennå.

Døra åpen

Den tidligere Alaska-guvernøren har vært nøye med å holde døra åpen for en mulig valgkamp, og mange av hennes støttespillere vil gjerne tolke opptredenen i Iowa som et nytt skritt mot kampen om nominasjonen.

Les også: Palin utsatt for drapstrusler i 2008

Etter at filmen ble vist i Pellas operahus, talte hun til de andre 300 som var til stede, og sa at dokumentaren bidrar til å få fram sannheten om henne som hun sier er blitt forvrengt av mediene.

Hun kom til Iowa dagen etter at hennes allierte i Tea Party-bevegelsen, og mulige rival, Michelle Bachmann, lanserte sin egen valgkamp.

Ikke bare Bachmann, men en rekke andre håpefulle kandidater besøker i disse dager Iowa, der de første valgmøtene i nominasjonsvalgkampen holdes i februar.

Les også: Bachmann forveksler stjerne med drapsmann

Palins datter Bristol fyrte opp under spekulasjonene da hun sa til Fox News at moren har bestemt seg, og at hun selv gjerne så at hun kaster seg ut i kampen. Men beslutningen blir foreløpig i familien.

Der det skjer

Selv om Palin nekter for at hun har bestemt seg, har hun hatt en tendens i det siste til å være der det skjer når det gjelder valgkamp.

Les også: Palin ruller inn i Washington på en Harley

I mai dro hun med seg journalistene på en rundtur med en stor valgkampbuss til historiske steder på østkysten og kom tilfeldigvis til New Hampshire akkurat da Mitt Romney var der for å kunngjøre sitt kandidatur. Hun tok helt luven fra Romneys valgmøte.

At hun tilfeldigvis dukket opp i Iowa akkurat da Bachmann lanserte sitt kandidatur, førte til at CNN-kommentatoren Gloria Borger kalte henne en wedding crasher.

Om hun skulle melde seg på konkurransen, ville Palin og Bachmann konkurrere om de samme konservative velgerne i Tea Party-bevegelsen, som står sterkt blant republikanske velgere i Iowa.

Les også: Alaska offentliggjør 24.000 av Palins e-poster

Palin har ikke bygd opp en valgkamporganisasjon av betydning, og om hun skulle bestemme seg for å stille, bør hun ikke vente lenger enn til september for at en valgkamp skal få tid til å komme i gir.

Dokumentar

Filmen om henne som hun så i Iowa, vil trolig bidra til å holde henne i søkelyset, akkurat som hennes reality-show «Sarah Palin's Alaska» gjorde i fjor.

Dokumentaren følger henne vekst fra ordfører i den lille byen Wasilla i Alaska, via kampen for å bli guvernør, til hennes måneder i verdens søkelys som visepresidentkandidat for John McCain i 2008.

Palin er selv den viktigste fortelleren i filmen, som er basert på hennes memoarer «Going Rogue».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder