Jeremy Corbyn takker ja til brexit-samtaler med Theresa May

Statsministeren i Storbritannia utfordret tirsdag opposisjonsleder Jeremy Corbyn til å samarbeide for å få i havn en ny avtale.

Tirsdag kveld - etter et syv timer langt krisemøte med sin regjering - ba hun om ny brexit-utsettelse og inviterer lederen for Labour, Jeremy Corbyn, til forhandlinger om veien videre.

– Jeg tilbyr meg å sette meg ned med lederen av opposisjonen for å komme opp med en plan vi begge kan holde oss til, sa hun.

Klar for samtale

Krisemøtet ble holdt etter at Underhuset mandag kveld igjen stemte nei til en rekke forslag om veien videre frem mot en britisk uttreden fra EU.

les også

Britisk politi: Gjenstander på jernbanespor kan være brexit-sabotasje

– Jeg vet det er noen som vil forlate EU uten en avtale. Jeg har alltid vært klar på at vi kan forlate EU med en ny avtale, sa hun.

Tirsdag kveld sier Corbyn at han med glede vil sette seg ned meg May for å diskutere felles brexit-strategi, skriver Mirror.

– Jeg anerkjenner mitt ansvar for å representere folket som støttet Labour i det forrige valget, og dem som ikke støtter Labour, men som likevel vil ha sikkerhet for sin egen fremtid, og det er på det grunnlaget vi vil møte henne og ha de samtalene, sier han.

VIL MØTE MAY: Labour-leder Jeremy Corbyn vil møte statsminister Theresa May i brexit-samtaler. Foto: ISABEL INFANTES / AFP

Vil ut raskt

May snakket også om splittelsen brexit har påført både i politikken og i folket.

– Dette er en vanskelig tid og det er høy temperatur. Vi kan og må finne kompromissene som leverer hva det britiske folket stemte for. Det krever at nasjonen er samlet, sa hun.

Statsministeren understreket at hun ønsket at utsettelsen ville bli så kort som mulig, og før 22. mai, slik at Storbritannia ikke trenger å være med i valget om nytt EU-parlament, som finner sted dagen etter.

les også

Brexit-avstemningen: Ingen enighet

– Å tre ut av EU med en avtale er den beste løsningen, så vi vil ha behov for en ytterligere forlengelse av artikkel 50, men en som er så kortvarig som mulig, sa May.

Mandag var det ny avstemming om brexit. Fire forslag lå på bordet, men Parlamentet klarte heller ikke denne gangen å komme til enighet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder