En mann koster glasskår utenfor den 11 etasjer høye bygningen som huser Hizbollahs mediesenter i Beirut, der det søndag eksploderte en israelsk drone. Foto: AP / NTB scanpix

Israel angrep palestinsk gruppe i Libanon

Israelske kampfly angrep natt til mandag en av basene til den palestinske gruppen PFLP-GC øst i Libanon, nær grensa til Syria.

NTB-AFP-DPA

Ifølge statlige medier i Libanon var angrepet rettet mot en av basene til den radikale gruppen Folkefronten for frigjøring av Palestina – Generalkommandoen (PFLP-GC), nær byen Qousaya, 70 kilometer øst for Beirut og 5 kilometer fra de syriske grensa.

Det er ikke meldt om drepte eller sårede etter flyangrepet, som skal ha blitt besvart med luftvernkanoner.

les også

Irans utenriksminister ville ikke ta kvinner i hånden

PFLP-GC ledes av den drøyt 80 år gamle militante palestineren Ahmed Jibril og er kjent for å ha nære bånd til Hizbollah og Iran. Flere av gruppens medlemmer har kjempet sammen med Hizbollah i borgerkrigen i Syria. Gruppen har baser i Bekaadalen og Al-Naaemeh rett sør for Beirut.

En talsmann for PFLP-GC, Anwar Raja, bekrefter nattens angrep, men sier ingenting om skadeomfanget. Israelske myndigheter har ikke bekreftet angrepet.

les også

Slik reagerer Danmark på Trump-avlysning: «Respektløst» og «hoderystende»

I juli 2015 ble sju mennesker såret i en kraftig eksplosjon ved en av PFLP-GCs baser i Libanon, ifølge gruppen forårsaket av et israelsk angrep.

Søndag falt to israelske droner ned over det sørlige Beirut, den ene ved Hizbollahs mediesenter.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah lovet samme kveld å svare på angrepet. Libanons regjering har gjentatte ganger bedt FN få slutt på Israels gjentatte krenking av landets luftrom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder