FORLOT MØTE: Da det kom frem at Nancy Pelosi hadde beskyldt Trump for tildekking skal han ha blitt forbannet. Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN

Trump stormet ut fra møte med demokratene

Flere amerikanske medier melder at president Donald Trump langet ut mot Nancy Pelosi og deretter forlot et budsjettmøte i sinne.

Han skal ha gått inn på møtet om infrastruktur uten å ta noen i hånden eller sette seg, før han fyrte løs mot Pelosi og demokratene, melder NY Times.

Trump skal ha sagt at de ikke kan lovfeste noen forslag så lenge han etterforskes for en «tildekking».

– Vi kommer kun til å gå ned en vei av gangen, sa han til et pressekorps i rosehagen utenfor det Hvite hus.

Han bedyret også sin uskyld, ved å si at han ikke dekker over saker.

Pelosi ber for Trump

Oppstyret kommer etter Pelosi tidligere på dagen onsdag skal ha sagt at hun tror Trump er innblandet i en tildekking i forbindelse med Mueller-rapporten.

TROR IKKE PÅ PRESIDENTEN: Demokratenes Nancy Pelosi tror Trump har bedrevet tildekking i forbindelse med Mueller-rapporten, men vil ikke gå til riksrett. Foto: JOSHUA ROBERTS / X01909

les også

Justisdepartementet i USA utleverer Mueller-dokumenter

Hun skal ha sagt dette til demokratenes representanter og bedt om at man ikke gikk inn for å melde han til riksrett da dette ville skade partiet i valget i 2020.

Pelosi mener på sin side at presidentens oppførsel på møtet ikke var respektabel.

– Jeg ber for Amerikas president, og jeg ber for USA, sa hun etter det avbrutte møtet.

Dette sammenstøtet setter dermed en effektiv stopper for gode budsjettsamtaler som ble holdt på tirsdag, skriver Politico.

Senere bedyrer nok en gang Trump på Twitter at han ikke vil jobbe med demokratene så lenge de etterforsker ham. Presidenten mener dette ikke lar seg gjøre og at de river USA fra hverandre ved å ikke gi seg.

Men han takker også Pelosi:

«Takk så mye for dine bønner, jeg vet du virkelig mener det!» avslutter han.

Nærmer seg innsyn i skattedetaljer

Onsdag kveld ble det også kjent at den amerikanske kongressen kan få fingrene på Trumps skattetall, noe som har vært ønsket lenge blant demokratene, skriver NY Times.

Det har lenge vært ønsket at presidenten skal vise dette til offentligheten. Tilbake da han var en av mange presidentkandidater gikk han imot en årelang tradisjon med å vise alle skattetall. Selv da han ble valgt til president har han greid å holde det skjult.

les også

Trump med kraftig advarsel: – Vil bli slutten på Iran

Nå kan et ni-siders lovforslag av New Yorks lovgivere sørge for at kongressen får se Trumps skattedetaljer.

Dette skjer fordi New York er Trumps hjemsted.

Lovforslaget vil antagelig signeres av New Yorks guvernør Andrew M. Cuomo fra det demokratiske partiet. Cuomo har flere ganger har kritisert Trump flere ganger for hans oppførsel og politikk.

Tidligere har presidenten sagt at han vil kjempe imot å måtte vise skattetallene så lenge og godt han kan. Samtidig sier nå republikanerne at dette er en potensiell invasjon av privatliv og en ukonstitusjonell lovgivning mot en enkeltperson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder