INGEN ENIGHET: Representanter for opposisjonsleder og selvutnevnt president i Venezuela, Juan Guaidó, sier de ikke har kommet til enighet med representanter fra regjeringen under samtalene i Oslo. Foto: AP / NTB scanpix

Opposisjonen i Venezuela: Ingen enighet etter samtaler i Norge

Samtalene i Norge mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela endte med ingen avtale, ifølge sistnevnte. President Nicolás Maduro er likevel fornøyd.

NTB-DPA-AP

På statlig TV sier Nicolás Maduro, etter at samtalene i Oslo var avsluttet onsdag kveld, at partene i konflikten har forhandlet i hemmelighet i to til tre måneder. Han sier han vil ha en fredelig løsning for Venezuela med sonderende samtaler.

– Jeg er stolt over delegasjonen vi har i Norge. Jeg er stolt over at vi har en konstruktiv dialog med den venezuelanske opposisjonen, sier Maduro.

les også

Guaidó bekrefter forhandlinger om Venezuela i Oslo

Uttalelsen til landets president kom ikke lenge etter at opposisjonen meldte at onsdagens møte endte uten en avtale. Møtet var det siste i Oslo for denne gang, ifølge nyhetsbyrået AP.

Sto på kravene

– Vi har insistert på at mekling vil være nyttig for Venezuela når det er elementer som gjør det mulig å fortsette videre til en reell løsning, heter det i en uttalelse fra opposisjonsleder Juan Guaidós representanter.

Guaidó oppfordrer opposisjonstilhengerne til å fortsette å demonstrere i gatene mot Maudros regime fram til partene har landet en avtale, skriver Reuters.

les også

Venezuelas president om forhandlingene i Norge: Vil bygge en agenda for fred

I uttalelsen fra opposisjonen står det videre at de har opprettholdt sine krav om at Maduro skal tre av som president, at de ønsker å etablere en overgangsregjering og arrangere et fritt valg.

– Vi takker Norge for viljen til å prøve å finne en løsning for kaoset som vårt land lider av, sier Guaidós representanter videre.

Ønsker løsning

De legger til at de er villige til å fortsette å samarbeide med Norge for å finne en løsning, samt Lima-gruppen og den internasjonale kontaktgruppen for Venezuela (ICG). De to sistnevnte skal holde et møte på ministernivå 3. juni i New York om situasjonen i Venezuela.

Uttalelsen fra opposisjonen kommer ikke lenge at norsk UD sa i en uttalelse onsdag kveld at partene er positive til å finne en politisk løsning. Ifølge utenriksdepartementet har de diskutert tema som politikk, økonomi og valg.

UD oppfordret samtidig begge partene til å vise tilbakeholdenhet i sine kommentarer og uttalelser vedrørende prosessen, for å ivareta en prosess som kan lede til resultater.

Amerikansk UD har uttalt at «det eneste som er å diskutere med Maduro, er betingelsene rundt hans fratredelse».

Over 50 land har anerkjent opposisjonsleder Juan Guaidó som president. Det har ikke Norge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder