Brukte tåregass mot demonstrerende munker i Burma

Hundrevis av munker tok til gatene for å demonstrere mot militærregimet i Burma tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

I den nordvestlige byen Sittwe brukte burmesiske myndigheter tåregass for å spre rundt tusen demonstrerende buddhistmunker, ifølge øyenvitner. Demonstrantene ble også slått etter, og tre eller fire munker skal ha blitt arrestert.

Det var rundt 500 munker som satte i gang protestmarsjen, men tallet på demonstranter økte raskt etter hvert som også andre folk, inkludert noen muslimer, sluttet seg til dem.

I byen Rangoon forsøkte rundt 300 munker å nå fram til Shwedagon-pagoden, Burmas mest kjente landemerke, men politiet sperret av alle inngangene, så demonstrantene ble nødt til å bevege seg mot sentrum av byen i stedet.

Munker arrangerte demonstrasjonstog i en rekke burmesiske byer, og tirsdagens demonstrasjoner var de mest omfattende siden det i august brøt ut protester mot juntaen etter en kraftig økning i bensinprisene.

Munkene har også varslet at de kommer til å trappe opp sine protester dersom ikke militærregimet ber om unnskyldning for tidligere voldsepisoder. For to uker siden slo soldater hardt ned på en munkedemonstrasjon i byen Pakokku.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder