HADDE TERROR-LISTE: Dokumenter fra Osama bin Ladens hus avslører flere av terroristens angrepsplaner mot USA. Om du skulle gjennomføres er imidlertid uklart. Foto: AP

Her er bin Ladens hemmelige terror-liste

(VG Nett) Bin Ladens terror-planer var akkurat så ille som du fryktet. Både store folkemengder og USAs president stod høyt på terroristens angrepsliste.

Pernille Dvergedal
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det viser til nå hemmelige dokumenter, som ble beslaglagt da Osama bin Ladens bolig ble stormet i Abottabad, Pakistan, 2. mai i år.

Ifølge dokumentene skal terroristen skal ha planlagt et angrep på USA på 10-årsjubileumet for 11-september. Både President Barack Obama, General David Petraeus og en stor sportsarena skal ha vært mulige mål.

Sistnevnte skulle gjennomføres ved å fly et småfly inn i en sportsbygning, skriver Wall Street Journal.

- Vi har så mange små flyplasser, så man kunne fløyet under radaren. Derfor er det muligens gjennomførbart, sier Brad Garrett, tidligere FBI-agent til ABC News.

Hovedmålet skal imidlertid ha vært Barack Obama. Bin Laden ville skyte ned Air Force One eller Marine One, som er den amerikanske presidentens fly og helikopter.

General Petraeus som var øverstkommanderende for de amerikanske soldatene i Afghanistan skal også ha vært et prioritert mål. Planen bar likhetstrekk med planen for Obama, Petraeus skulle likvideres gjennom å avfyre raketter eller rakettskytere mot et helikopter eller fly han benyttet.

- Slet med å gjennomføre operasjoner

Informasjonen skal ha blitt funnet i notatbøker og datafiler, men det skal ikke være noe bevis for at angrepet faktisk skulle gjennomføres.

- Det vi har funnet er veldig isolert, og det er helt tydelig at han slet med å gjennomføre den type operasjoner han har gjort før, sier en ikke navngitt offentlig tjenestemann til Wall Street Journal.

Dette var noen av bin Ladens planer:

* Samle en gruppe soldater til å gjennomføre et terror-angrep på 10-årsjubileumet for 11. september.

* Angrep på tog og sportsarena, for å sikre størst mulig tap. Sistnevnte skulle gjennomføres ved hjelp av et småfly.

* Angripe Air Force One eller Marine One, med Barack Obama ombord.

* Angripe General Petraeus mens han befant seg i et fly eller heikopter.

* Det ble planlagt å rekruttere terrorister som hadde legitime pass og reisedokumenter.

* Mye av trusselinformasjonen var i velkjent stil, som for eksempel å angripe tog.

* Symbolske datoer var viktig for bin Laden. Dager som 4. juli og 11. september var derfor utsatt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder