SVT utestengt fra Sverigedemokraternas valgvake

SVT er utestengt fra valgvaken til Sverigedemokraterna (SD) søndag i Skellefteå. SD etterlyser fremdeles en unnskyldning fra rikskringkasteren.

  • NTB

SD Västerbotten oppgir SVTs behandling av partileder Jimmie Åkesson under partilederdebatten på TV fredag som årsak til utestengelsen av den svenske nyhetsformidleren, rapporterer Norran.

les også

Hamret neven i bordet mot Jimmie Åkesson

Partiet tar mangel på beklagelse fra SVT og mangel på en korrigering av uttalelsene fra SVT som mangel på ambisjoner om å sikre korrekt informasjon fra partiet.

– Dette betyr at distriktet SD Västerbotten ikke har tillit til at SVT kan rapportere fra vår valgvake, heter det i pressemeldingen.

Få oversikt: Stor guide til valget i Sverige

Boikott

les også

Fariba er Sverigedemokrat: - Vi er selvfølgelig ikke rasister

Bråket mellom SD og SVT begynte da den svenske rikskringkastingen etter partilederdebatten fredag valgte å ta offentlig avstand fra Åkessons uttalelser om innvandrere og arbeidsmarked. SD krevde en beklagelse, den fikk de ikke fra SVT.

les også

Åkesson etter SVT tok avstand fra innvandringsinnlegg: – Skandale!

Åkesson har etter det gjort det klart at han ikke kommer til å delta i SVTs valgsendinger søndag.

Partiet har også tatt kontakt med de internasjonale valgobservatørene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid (OSSE), som skal ha bedt om å få en redegjørelse om saken.

Les også: SVT tok avstand fra Åkesson-uttalelse: – Ville aldri skjedd i Norge

SD-kritisk redaktør

Lørdag kveld kom nyheten om at SVT bytter ut redaktør Eva Landahl som har ansvar for valgdekningen, etter den omstridte beslutningen om å ta avstand fra Åkessons uttalelse. Avgjørelsen ble fattet etter at Expressen avslørte at Landahl hadde likt SD-kritiske innlegg på Twitter.

les også

Socialdemokraterna lanserer kampanje mot Sverigedemokraterna

– Vi har fremdeles ikke fått noen beklagelse fra SVT, og de har ikke erkjent at de gjorde feil, sa Jimmie Åkesson lørdag kveld.

SD mener det er urimelig av SVT i forbindelse med dekning av partilederdebatten å tolke Åkessons uttalelser på det de mener er en subjektiv og feil måte som kan påvirke utfallet av valget.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder