INNREISE: Frihetsstatuen ved innseilingen til New York på USAs østkyst. Foto: Jan Ovind

Nye krav til innreise i USA: Vil se din aktivitet på sosiale medier

Gamle telefonnummer, e-post-adresser og brukernavn på sosiale medier fem år tilbake i tid, blir trolig nødvendig å oppgi for å få reise inn i USA.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De nye kravene er en del av president Donald Trumps «extreme vetting»-politikk, og vil også gjelde turister, studenter og forretningsreisende som ønsker å reise inn i USA, skriver ABC News.

Trump har lenge arbeidet for å få på plass strengere innreise-krav til USA.

Den foreslåtte nye regelen vil gjøre at alle utlendinger som søker om visum for å reise inn i USA, må legge ved brukernavn på sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram, i tillegg til nåværende og tidligere e-post-adresser, telefonnummer og oversikt over land vedkommende har besøkt - alt fra de siste fem årene.

les også

USA åpner for flyktninger fra såkalte høyrisikoland

Det amerikanske innenriksdepartementet la ut forslaget på høring i forrige uke, ifølge ABC News. Ifølge amerikanske myndigheter vil forslaget ha konsekvenser for nær 15 millioner reisende årlig.

I en uttalelse til nyhetskanalen sier talskvinne for det amerikanske innenriksdepartementet at USA må ha robuste bakgrunnssjekker av utlendinger som kommer til landet, for å tilpasse seg og møte nye trusler mot landet.

les også

Her ankommer terror-ekteparet USA

De nye kravene kommer etter terrorangrepet i San Bernardino, hvor 14 personer ble drept. Av hensyn til personvern, hadde amerikanske myndigheter før angrepet ikke mulighet til å sjekke en persons bakgrunn ved å bruke sosiale medier. Dermed gikk de glipp av digitale spor som viste skytterens radikaliseringsprosess på hennes sosiale medier-profiler.

les også

Småbarnsmoren som ble massemorder

En av skytterne, Tashfeen Malik, reiste inn til USA på et såkalt K1-visum, fordi hun var forlovet med en amerikansk statsborger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder