Enorme brannødeleggelser i Paradise

Dødstallet stiger etter det som er den dødeligste brannen i USA på hundre år.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Bildet øverst i denne saken viser de enorme ødeleggelsene i området Kilcrease i den hardt rammede byen Paradise i California. Bildet til venstre er tatt med satelitt 10. september, mens bildet til høyre er tatt 17. november, etter at brannene startet.

81 personer døde og rundt 1000 savnet i kjølvannet av de heftige brannene som har herjet i Nord-California den siste tiden. 13.000 hus skal i tillegg ha blitt brent til grunnen.

les også

Trump besøkte nedbrent by: – Trist å se

Satellittbilder fra byen Paradise viser brannens enorme ødeleggelser, som ifølge eksperter er den dødeligste i Californias historie. Byen ble i løpet av timer nærmest utradert.

Brannen er trolig også den dødeligste i USAs historie på hundre år. I Minnesota i 1918 mistet 1000 personer mistet livet i en brann.

les også

Til 90-årig veteran fanget i flammene: – Kryp ut til bilen som om du var i krigen igjen

Sheriff Kory Honea sa ifølge NTB tirsdag at det er usikkert om det noen gang vil bli kjent hvor mange menneskeliv brannene har krevd.

Det har vært knyttet store problemer til redningsarbeidet, blant annet fordi temperaturene var ekstremt høye. Det skal blant annet være satt inn spesialtrente hunder for å bidra i arbeidet.

Flere har tatt til orde for at fordoblingen USA har opplevd knyttet til skogbranner, skyldes klimaendringer som har gitt høyere temperaturer og nye nedbørsmønstre.

Vendte tilbake

Avisen San Francisco Chronicle har møtt familien Wiggins ved ruinene der familiens tidligere hus sto. På mandag vendte en rekke lokale tilbake til Paradise.

– Det var et veldig flott hjem. Det var veldig flott med plantene mine og verandaene, sier hun mens stemmer brister.

– Men det går greit, vi skal få oss et nytt, flott hjem.

Som følge av brannen har mer enn 600 kvadratkilometer blitt lagt i aske.

Besøkte ruinene

USAs president Donald Trump besøkte på tampen av forrige uke ruinene av byen Paradise etter branninfernoet.

les også

De enorme brannene i California: Jobber desperat for å finne overlevende

– Det er veldig trist å se, sa presidenten mens han stirret utover et nedbrent nabolag.

– De forteller meg at dette ikke engang er like ille som det er i andre områder. De sier at noen områder er verre enn dette, at det bare er aske igjen, fortsatte Trump.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder