DØMT: Advokat Michael Cohen ble i fjor dømt til tre års fengsel. Foto: Reuters

Utsetter høring: Anklager Trump for trusler

Presidentens tidligere advokat Michael Cohen har på ubestemt tid utsatt vitnemålet sitt for Kongressen.

Årsaken skal være det han selv omtaler som pågående trusler mot seg selv og familien fra Donald Trump og presidentens advokat Rudy Giuliani. Det forteller hans advokat Lenny Davis i en uttalelse onsdag kveld norsk tid.

les også

Cohen om «hysj»-penger: Trump visste det var galt

– På nåværende tidspunkt må Cohen sette sin familie og deres sikkerhet først, står det i uttalelsen.

Etter planen skulle han 7. februar vitne under ed i en høring i Kongressen, og tidligere har han lovet å gi en «fullstendig og troverdig» fremstilling av sitt arbeid for presidenten.

les også

Russisk eks-spion sier han presset Paul Manafort for russisk milliongjeld

Kontrollkomiteen i Representantenes hus gransker utbetaling av såkalte «hysjpenger» til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornostjernen Stormy Daniels under valgkampen i 2016. Kvinnene hevder å ha hatt en affære med Trump, noe han selv har avvist.

Fikk du med deg? Mueller bestrider påstander om at Trump ba Cohen lyve

Men nå stilles det spørsmål ved om han i det helle tatt kommer til å få gjennomført dette som planlagt. I starten av mars skal Cohen nemlig etter planen i fengsel, som følge av at han i fjor ble dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering.

President Donald Trump slår tilbake mot sin tidligere advokat, og sier til NBC News at Cohen «kun er truet av sannheten».

les også

Ti uforglemmelige Trump-øyeblikk i 2018

I uttalelsen spesifiserer han ikke hvilke trusler som nå angivelig gjør at han har utsatt vitnemålet. Men at de siste dagene har vært preget av sterke anklager, er det liten tvil om. Senest i helgen ble han kalt «serieløgner» av presidentens advokat Rudy Giuliani.

Ifølge uttalelsen har hans advokater også gitt råd å utsette fordi han fortsatt samarbeider i Russland-etterforskningen til spesialetterforsker Robert Mueller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder