UGANDISKE KVINNER: Ugandiske kvinner som tidligere har vært bortført av geriljagruppen LRA deltar på et ukentlig møte i Gulu, nord i Uganda. De siste dagene har flere kvinner blitt lemlestet av opprørerne. Foto: Reuters

- Kuttet av bryst og lepper

LRA trapper opp sine angrep i Uganda

(VG Nett) Opprørere i Uganda har angrepet en gruppe kvinner og kuttet av dem brystene og leppene ifølge offisielle kilder.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I en landsby nær grensen til Sudan ble en gruppe kvinner som samlet inn ved angrepet og lemlestet.

- I Kitgum-distriktet tok opprørerne flere kvinner og kuttet av dem brystene og leppene, sa Walter Ochora, lederen i Gulu-distriktet til AP.

Det er uklart akkurat hvor mange som ble lemlestet. En lokalavis melder om tre, men at flere andre ble bortført.

Den yngste opprøreren, som var en av de som skar av lepper, skal bare ha vært 16 år.

Ledere nord i Uganda mener geriljagruppen har utført hundrevis av lignende angrep tidligere.

Advarer mot flere angrep

Myndigheten advarer befolkningen mot flere angrep. De mener lederen for LRA, Vincent Otti, har krysset grensen til Uganda fra sine gjemmesteder sør i Sudan. Han skal ha med seg 300 krigere.

- De er alle godt bevæpnet. I løpet av de neste to ukene vil dere se hva de vil gjøre, grusomhetene de vil utføre. Opprørerne vil gjøre et poeng gjennom å angripe et enkelt mål, gjennom befolkningen, sa han.

LRA-geriljaen har kjempet mot regjeringen til president Yoweri Museveni siden 1988, og sier de vil erstatte hans sekulære styre med en regjering basert på De ti bud. Regjeringens våpenhvile utløp midt i februar i år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder