Oppretter gruppe for etterlatte etter flombølgen

De pårørende etter flodbølgekatastrofen i Asia vil sammen med Røde Kors etablerere en nasjonal gruppe for de etterlatte.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Gruppen vil bli formelt stiftet mandag 24. januar og vil spesielt konsentrere seg om å være en støtte for etterlatte og pårørende. Interessegruppen vil også være et sted der de pårørende skal kunne finne informasjon og hvor de kan få hjelp til praktiske utfordringer.

Foruten prosjektkoordinator Merete Mihle fra Røde Kors deltar Christoph Wernersen som representant for de pårørende. Wernersen hadde selv nære slektninger som forsvant da flombølgene rammet Phuket i Thailand. Han har fungert som talsmann for de pårørende i mediene, og han har fremført kritikken mot norske myndigheters håndtering av krisen.

- Vi i Røde Kors skal bare fungere som tilretteleggere for at støttegruppen skal etableres. Etter en stund trekker vi oss ut og gruppen fortsetter på egen hånd, sier Merete Mihle til NTB.

Til stiftelsesmøtet mandag neste uke vil også kontaktpersoner fra støttegrupper etter andre store ulykker bli invitert. Ifølge Mihle kan disse personene gi den nyetablerte gruppen nyttige råd i arbeidet som nå starter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder