LOVER DUSØR: Den mexicanske staten Coahuila, lover en dusør på opp til 15.000 dollar til de som har informasjon som kan føre de 132 rømte fangene tilbake i fengsel. Store politi- og militærstyrker er nå i gang med letinga. Foto: ADRIANA ALVARADO/REUTERS

132 fanger rømte fra fengsel i Mexico

(VG Nett) Store styrker leter nå etter minst 132 fanger som rømte fra et mexicansk fengsel like ved grensen til USA mandag.

Marie Stafsnes Osland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Rømningsveien var en nesten syv meter lang tunnel de hadde gravd fra et snekkerverksted i fengselet. Etter at de kom ut av tunnelen, klippet de seg gjennom et gjerde og kom seg ut på en ubebygd tomt.

Både politi og 70 medlemmer av hæren er satt inn for å lete etter fangene på veiene rundt Piedras Negras i staten Coahuila. Amerikanske myndigheter er også varslet.

Staten lover en dusør på opp til 15.000 dollar for informasjon som kan føre til at hver enkelt fange blir hentet inn igjen.

Mistenker ansatte i fengselet

Fengselsdirektøren og to andre ansatte er mistenkt for å være involvert i rømningen, og blir avhørt i saken.

Det sier regjeringsadvokat i Coahuila, Homero Ramos Gloria, til TV-stasjonen Mileno.

- Tunnelen ble ikke laget i dag. Den har vært der i flere måneder, sier Ramos ifølge nyhetsbyrået AP.

Han hevder at fengselet ikke hadde for mange innsatte, og sier det ikke gir mening at 132 fanger har rømt gjennom en tunnel.

Fengselet huser rundt 730 innsatte, og de 132 som har rømt utgjør nesten en femtedel av disse.

Ikke første gang

Det er ikke første gangen at så mange innsatte har klart å rømme fra et mexicansk fengsel. I desember 2010 rømte 153 fanger fra et fengsel i den nordre byen av Nuevo Laredo, like ved den amerikanske grensen.

Andre mexicanske stater har tidligere uttalt at de er ikke forberedt på å håndtere farlige kriminelle.

(VG Nett/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder