TREKKES TILBAKE: Biler med den såkalte Euro 5 motoren blir trukket tilbake i 28 europeiske land. Foto: Odd Andersen , Afp

Volkswagen stopper salget av  «juksebiler»

Volkswagen trekker tilbake alle nye biler med såkalte Euro 5-motorer fra markedet i 28 europeiske land.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bakgrunn: Dieselskandalen: Slik kan de ha utført jukset

Volkswagen har stoppet salget av de omstridte bilene som manipulerer utslippsdataen i alle EU-land, men ingen biler i Norge vil bli berørt av dette.

– Dette forandrer ingenting for oss i Norge da nye biler vi selger her har en annen motortype og dermed ikke er berørt. Alle nye dieselbiler vi selger i dag har en såkalt Euro 6-motor, sier informasjonssjef Anita Svanes i Harald A. Møller AS til VG.

Det skal kun gjelde et begrenset antall biler som er rundt hos forhandlerne. De blir trukket fra markedet for å oppgraderes, før de så skal selges igjen, ifølge TV2. Forrige uke ble det kjent at Volkswagen tilbakekaller 8,5 millioner biler i Europa.

Volkswagen importør Harald A. Møller AS har også bedt det norske folk om unnskyldning etter avsløringene om utslippsjukset.

– Vi synes at hele saken er veldig trist, det er flaut og uforståelig at noe sånt kunne skje. Vi ønsket derfor å gå ut med en beklagelse i annonseform, skrev Anita Svanes i en e-post til VG.

Les også: VW-kunder kan ha krav på kompensasjon

Fra januar 2016 skal i underkant av 150.000 Audo- Skoda- og VW-modeller inn til reparasjon i Norge. Vegdirektoratet er tungt inne som overoppsyn nå som Volkswagen trekker tilbake bilene. Bilene som ikke blir reparert, risikerer avskilting.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder