ER DET EN ... MYGG? Den britiske kongefamilien holder seg hjemme fra OL i Rio, grunnet frykten for Zika-viruset. Prins William og prinsesse Kate blir derfor i England sammen med barna George og Charlotte. Heller ikke Dronning Elizabeth eller Prins Philip reiser til Sør-Amerika. FOTO: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

Kate og William dropper OL i Rio - skal være redd for zika-viruset

Tar ingen sjanser med det fryktede zika-viruset i Brasil

 • Thomas Karlsen

Artikkelen er over tre år gammel

OL i Rio de Janeiro har fått nok et skudd for baugen. Etter mange ukers forvirring om hvorvidt russerne kommer eller ikke og etter at verdens beste golfspillere har meldt avbud, viser det seg nå at heller ikke den engelske kongefamilien kommer til å kaste glans over lekene.

Prins William og Kate, samt prins Harry, har nemlig alle bestemt seg for å holde seg langt unna, grunnet frykt for Zika-viruset, skriver den engelske avisen Mail on Sunday, som siterer en talsperson på Kensington Palace.

Fikk du med deg? Slik jakter de på zika-viruset i Norge

Følger etter fyrstefamilien i Monaco

Viruset har ført til at flere tusen nyfødte i Brasil har blitt født med små hoder og deformert hjerne. Den kongelige trioen melder avbud i kjølvannet av at Prinsesse Charlene av Monaco nylig uttalte at hun ikke kommer til å være tilstede i Rio. Prinsesse Charlene og hennes ektemann Prins Albert har begge deltatt i flere olympiader, i henholdsvis svømming og bobsleigh - Albert var eksempelvis i aksjon under OL på Lillehammer i 1994.

Les også: Fem gravide i Norge har fått påvist zika-virus

Prins Albert uttalte følgende om sin kones avmelding: «Hun liker ikke det hun har hørt og lest om Zika-viruset». Prinsesse Monaco fødte tvillinger for halvannet år siden, og ønsker følgelig ikke ta noen sjanser.

SMITTEBÆRER: Brasilianske myndigheter sier de har kontroll på Zika-viruset, som spres via mygg. Foto: Daniel Becerril/File Photo/REUTERS/

Les i VG+: Den norske Zika-jakten

Tar ingen sjanser

Brasilianske myndigheter har lovet besøkende til lekene i august at de har kontroll på viruset som sprer seg via mygg, men flere har altså valgt å trykke «not attending» på arrangementets RSVP-oppfordringer.

William og Kate har to små barn, hvorav eldstemann, prins George, skapte lett furore blant britiske dyrevernere da han på sin 3-årsdag nylig prøvde å stikke til familiehunden Lupo en iskrem.

Ifølge Mail on Sunday skal paret ha gått runder med seg selv i flere måneder, men all den stund 34 år gamle Kate ønsker seg flere barn, velger hun å ikke ta unødvendige sjanser. Den eneste representanten for det engelske kongehuset blir da etter alle solemerker da prinsesse Anne.

Mer om

 1. Zikaviruset
 2. Brasil
 3. Kongehuset
 4. England
 5. Helse
 6. OL
 7. Rio de Janeiro

Flere artikler

 1. Avslører hertuginne Kates termin

 2. Dronningen godtar hertugparets ønsker

 3. – God jul, hilsen Kate, William og barna

 4. Slik holdt de den kongelige fødselen hemmelig

 5. Snakker ut om siste telefonsamtale med prinsesse Diana i ny dokumentar

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder