TILBAKE: I februar i år var vokalist Jesse Hughes og Eagles of Death Metal tilbake på scenen i Paris. Foto: Joel Saget , Afp

Eagles of Death Metal-vokalist antyder Bataclan-innsidejobb

Terrorangrepet mot konsertlokalet Bataclan kan ha blitt gjennomført med hjelp av ansatte i lokalet, antyder vokalist Jesse Hughes i bandet Eagles of Death Metal.

  • NTB

Hughes ønsker ikke å trekke konklusjoner, men forteller i et intervju med Fox Business at det var noe som ikke stemte før bandet skulle stå på scenen i konsertlokalet i Bataclan, der 89 mennesker senere ble drept.

Hughes følte seg umiddelbart ukomfortabel da han ankom lokalet.

– Vakter kom ikke på jobb

– Da jeg først ankom lokalet og gikk inn, passerte jeg en fyr som skal ha vært sikkerhetsvakt bak scenen. Han så ikke engang på meg. Jeg henvendte meg umiddelbart til arrangøren og sa «hvem er den karen? Jeg ønsker en annen fyr», og ble fortalt at «noen av de andre vaktene har ikke kommet ennå». Etter hvert fant jeg ut at rundt seks andre ikke skulle komme i det hele tatt, sier Hughes.

Far og sønn drept: Det siste bildet de tok sammen

Han ønsker ikke å trekke konklusjoner av hensyn til politiets etterforskning, men sier at «det virker ganske opplagt at de øvrige ikke hadde til hensikt å komme på jobb».

Avviser

Bataclan-ledelsen avviser Hughes' utspill.

– Jesse Hughes' meningsløse påstand er utløp for et voldsomt traume. Alle uttalelser fra dagen viser til sikkerhetspersonalets profesjonalitet og mot. Deres inngripen reddet et hundretall menneskeliv, heter det i uttalelsen.

Gråt på TV: Eagles of Death Metal brøt fullstendig sammen

Til sammen 130 mennesker ble drept i terrorangrepene i Paris 13. november i fjor, da minst åtte gjerningsmenn slo til mot Bataclan og fem-seks andre steder, deriblant flere kafeer og barer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder