Kvinne drept i knivangrep i London

Mer politi i Londons gater torsdag morgen

En kvinne er død og minst fem andre såret etter en masseknivstikking i London sentrum. En 19 år gammel mann er pågrepet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Nødetatene rykket sent onsdag kveld ut til Russell Square i London der vitner hadde observert en mann med kniv som skadet folk.

Seks personer ble funnet skadet og en av dem, en kvinne i 60-årene, ble erklært død på stedet, skriver Metropolitan Police i en pressemelding. Tilstanden til de andre skadede er ikke kjent.

Undersøker mulig terror-motiv

En 19 år gammel mann ble pågrepet på stedet, etter å ha blitt avvæpnet av politiet med et elektrosjokkvåpen. Mannens mentale tilstand beskrives av politiet som en «betydningsfull faktor» i saken, skriver The Telegraph.

Politiet skriver at de undersøker om hendelsen kan ha vært en terrorhandling.

London-politiet får bistand fra antiterror-politiet i etterforskningen.

– Tidlige indikasjoner tyder på mental helse er en betydelig faktor i denne saken og det er en hovedlinje i vår etterforskning, sier Mark Rowley, Storbritannias høyest rangerte antiterror-politi og assisterende politisjef i London-politiet ifølge Guardian.

– Men selvfølgelig må vi på dette stadiet ha et åpent sinn om motivet og derfor blir også terrorisme undersøkt som en av flere mulige motiver som vi må undersøke.

ÅSTEDET: Politifolk står bak sperrebånd etter knivangrepet onsdag kveld. Foto: AP

Mer politi i gatene

Tidligere onsdag annonserte Scotland Yard at 600 bevæpnede politibetjenter skulle patruljere London etter de nylige terrorangrepene i Frankrike og Tyskland. Guardian melder at det blir ekstra politi i gatene torsdag etter knivangrepet.

– For å være føre var vil innbyggerne i London våkne opp og legge merke til et økt politinærvær i gatene, inkludert bevæpnede offiserer, sier Rowley.

Angrepet fant sted i Russell Square-området hvor det er mange studenter og turister. The University of London og University College of London ligger like ved. I tillegg er det flere hoteller i området som ligger like ved British Museum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder