I TENKEBOKSEN: Donald Trump vil ennå ikke støtte Paul Ryan i forkant av nominasjonsvalget, men sier han vurderer det. Foto: Eric Thayer Reuters

Trump nekter å støtte Ryan og McCain

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump sier han ikke er klar til å støtte Paul Ryan og John McCain, som stiller til gjenvalg i partiet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I et intervju med Washington Post bruker Trump de samme ordene som Ryan, lederen av Representantenes hus, selv brukte om Trump da det i vår ble tydelig at han kom til å bli Det republikanske partiets presidentkandidat.

– Jeg er ikke der ennå, sier Trump på spørsmål om han vil støtte Ryan i nominasjonsvalget neste uke. Samtidig innrømmer han at han «vurderer det nøye».

– Jeg liker Paul, men dette er fryktelige tider for landet vårt. Vi trenger veldig, veldig sterkt lederskap. Og jeg er bare ikke der helt ennå.

Obama slakter Trump: – Sørgelig uforberedt

Tidligere i uken ytret Trump varme ord om Ryans motkandidat i valget, Paul Nehlen. Den kontroversielle presidentkandidaten hevder Ryan har bedt om hans støtte, men dette avvises av Ryans talsperson Zack Roday.

– Verken Ryan eller noen i teamet hans har noen gang bedt om Donald Trumps støtte. Og vi er uansett trygge på seier neste uke, sier Roday.

Fikk du med deg?: Trump hevder presidentvalget rigges

Uenigheten understreker problemene i alliansen mellom Trump og flere av de sentrale og etablerte politikerne i Det republikanske partiet. Heller ikke senator John McCain, som var Republikanernes presidentkandidat i 2008, kan vente seg støtte fra Trump i det kommende nominasjonsvalget.

– Jeg har aldri vært «der» med John McCain, for jeg har alltid følt at han skulle ha gjort en bedre jobb for krigsveteranene, sier Trump til Washington Post.

Ryan stiller til valg på sin plass i Representantenes hus i Wisconsin neste uke, mens McCain skal i ilden i Arizona 30. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder