Donald Trump med fersk helserapport: Overvektig

Den siste tiden har presidentkandidatenes fysiske helse vært et hett tema. Nå har Donald Trump (70) publisert en fersk rapport som viser at han ikke har vært innlagt på sykehus siden han var 11 år.

Det er kanskje ikke noen stor overraskelse at Donalds Trumps helserapport, i likhet med sin motstander Hillary Clintons rapport, viser at han er ved særdeles god helse.

I rapporten skriver Harold N. Bornstein, som har vært Trumps lege i mer enn 30 år, at presidentkandidaten kun har vært innlagt på sykehuset en gang i hele sitt liv. Dette var da Trump var 11 år gammel og hadde fått blindtarmbetennelse.

Tar kolesterol-dempende medisiner

I rapporten skriver Bornstein også at Trump tar medisiner for å senke kolesterolet. Men det som kanskje er aller mest interresant er presidentkandidatens høyde og vekt.

Her er beviset: Trump og Clinton-paret har ikke alltid vært rivaler

Donald Trump er nemlig 190 centimeter høy og veier rett i overkant av 107 kilo. Med disse målene er Donald Trump ifølge BMI-kalkulatoren i kategorien «overvektig». Trump er også kun to kilo unna å ligge i kategorien «fedme».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PLUMP-TRUMP: En fersk helserapport sier at presidentkandidaten Donald Trump er ved særdeles god helse. Men den viser også at Trump ligger innenfor kategorien «overvektig». Foto: Mandel Ngan AFP

Selv om Trump tilsynelatende har et par kilo ekstra å dra på, skriver legen at han er ved meget god fysisk helse.

VGs valg-quiz: Hvor godt har du fulgt med i den amerikanske valgkampen?

– Jeg føler meg så bra nå som jeg gjorde da jeg var 30 år gammel, sa Donald Trump på da han var gjest på det populære amerikanske TV-programmet «The Dr. Oz Show».

Clinton-kollaps

Etter markeringen av 15 årsdagen for 11. september-angrepene begynte en amatørvideo og flolere, der man ser Hillary Clinton synke sammen omgitt av Secret Service-vakter og nærmest blir skjøvet inn i bilen før den kjører av gårde.

Dette var med på å skape en ny debatt om presidentkandidatenes fysiske helse. Clintons kampanjeledelse uttalte at hun hadde fått et slags varmesjokk, og at hun raskt følte seg bedre igjen.

Clinton fikk også diagnosen lungebetennelse få dager i forveien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder