IKKE ALLTID PERLEVENNER: Assad skal ha blitt rasende over anmodningen om å gå av, skriver Financial Times. Foto: Ria Novosti , Reuters

Financial Times: Putin ba Assad om å gå av

Men Russland nekter...

Den syriske diktatoren skal ha blitt rasende over Putins anmodning.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det hevder Financial Times. De skriver at to anonyme kilder, som skal være vestlige høytstående etterretningskilder, har gitt avisen informasjon om at general Igor Sergun, direktør av Russlands etteretningsbyrå, GRU, skal ha blitt sendt til Damaskus på et spesielt oppdrag i desember 2015.

Dette bare uker før han døde, den 3. januar.

Avisen skriver videre, at generalen brakte med seg en beskjed fra Vladimir Putin til Bashar al-Assad: at Kremlin, som er den syriske diktatoren mektigste internasjonale allierte, mente at det var tid for Assad å tre til side.

Han skal ha blitt rasende, og nektet å følge sin russiske alliertes anmodning.

Russland avviser meldinger om at en utsending fra president Vladimir Putin før jul ba Syrias president Bashar al-Assad om å gå av.

– Det stemmer ikke, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Historiske bilder: Her møter Assad Putin i Moskva

Opplysningene kommer samtidig som at Syria-samtalene i Genéve, mellom regimet og de forskjellige opprørsgruppene, ble meldt utsatt med noen dager tidligere denne uken.

Ifølge Lavrov er USA og Russland klare til å samarbeide slik at det blir lettere å få fram hjelpesendinger til befolkningen inne i Syria. Det skal blant annet gjøres ved at russiske styrker tar nødhjelpsprogrammene til FN og andre hjelpeorganisasjoner med i vurderingen før russiske fly gjennomfører angrep, skriver NTB.

Al-Qaida-krigere i eksklusivt VG-intervju: Klare til krig mot Putin

Russland og Iran, som støtter Syrias president Bashar al- Assad, har avvist forsøk fra Saudi-Arabia på å organisere den syriske opposisjonen og delegasjonen som skal forhandle med regimet. Saudiaraberne har i likhet med USA og EU lenge krevd at Assad må gi fra seg makten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder