DREPT: Yanis Coviaux var én av 84 mennesker som er bekreftet omkommet etter Nice-angrepet fredag. Pappa Mickael forteller at sønnen var en rampete liten gutt, som elsket å være nær stranden.

DREPT: Yanis Coviaux var én av 84 mennesker som er bekreftet omkommet etter Nice-angrepet fredag. Pappa Mickael forteller at sønnen var en rampete liten gutt, som elsket å være nær stranden. Foto: Privat

Yanis (4) ble det første identifiserte barneofferet i Nice-angrepet

VG-spesial: Se alle de bekreftet dødsofrene

Pappa Mickael hadde akkurat reddet livet til sin kone, men rakk aldri å få sønnen unna angrepsbilens dødsbane.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dette var første gang fireåringen fikk lov til å bivåne nattens fyrverkeri på den berømte strandpromenaden i Nice.

– Det var min kone som insisterte på at vi skulle se på fyrverkeriet. Hun ønsket å gi Yanis en opplevelse for livet. Han var kjempeglad, hoppet omkring og lekte rundt med vennene sine. Det var en fantastisk kveld, sier Mickael Coviaux til Telegraph.

SPESIAL: Dette er ofrene for Nice-angrepet

Men da den franske familien ruslet langs Promenade des Anglais, med fargesprakende fyrverkeri som bakteppe, brøt et 19 tonns dødsvåpen ut av folkemengden og kom rullende mot dem.

– Min sønn lekte med sine venner et lite stykke bort fra oss. Jeg rakk akkurat å gripe tak i min kone og kaste meg ned på bakken. Lastebilen var kun ti centimeter fra oss.

Det oppsto full panikk, og fireåringen var forsvunnet, men midt i den flyktende folkemengden så pappa Mickael sin sønns livløse kropp ligge på bakken.

Den franske guttungen var det første av totalt ti barn som ble identifisert i kjølvannet av Bastille-dagens blodbad torsdag.

Les også: Tvillingbroren (13) døde – nå kjemper søsteren for livet

Vugget sin døde sønn

Mickael visste at sønnen var død, men løp likevel til nærmeste sykehus, hvor legene konstaterte at den lille familien på tre var redusert til to.

Yanis ble innpakket i et hvitt laken og gitt tilbake til Mickael og hans kone, og de fortvilte foreldrene gikk ned til sjøkanten hvor de vugget fireåringens livløse kropp frem og tilbake.

– Jeg sto der i en halvtime og holdt barnet mitt ved det stedet hvor han ofte var ute og padlet. Det er som om noen har revet ut hjertet mitt.

Les også: Fortvilet far leter etter Alexis (17)

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Lette i 36 timer etter sønnen

UTRØSTELIG: Tahar Mejri mistet både kona og sønnen i det brutale angrepet torsdag. Foto: Anne-christine Poujoulat AFP

Også blant de yngste ofrene var lille Killian (4) fra Lyon. Hans far Tahar Mejri hadde lett i 36 timer på byens sykehus før han fikk den fryktelige beskjeden – sønnen var død.

Mejris kone ble også drept av angrepsbilen, og den tunisiske familiefaren var en av mange som mistet flere av sine nærmeste den dagen.

Les også: Seks fra samme familie drept

– Han vil ikke se noen, sier en familievenn om faren til lokalavisen Nice Matin, og legger til at far og sønn hadde et meget nært forhold.

Ifølge familievennen vil Taher tar han kona og sønnen tilbake til hjemlandet Tunisia for å begrave dem der.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder