UNNSKYLDTE SEG: Volkswagen-sjef Matthias Müller besøker denne uken den store bilmessen i Detroit. Foto: , Reuters/ NTB SCANPIX

Volkswagen-sjefen ba USA om unnskyldning

Volkswagen-sjef Matthias Müller ba om unnskyldning for å ha jukset med utslippsdata under sitt første offisielle USA-besøk siden skandalen ble avslørt.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Saken om juks med CO₂-utslipp kom opp i kjølvannet av dieseljukset, som ble avslørt i slutten av september.

– Vi vet at vi har skuffet kunder, myndigheter og allmennheten her i USA, sa Müller kvelden før starten på den internasjonale bilmessen i Detroit.

– Vi er, jeg er, virkelig lei oss for det, og jeg ønsker å beklage nok en gang for det som skjedde hos Volkswagen. Vår viktigste jobb i 2016 er å gjenvinne tilliten. Det er ikke bare bilene våre vi må fikse, vi må også reparere troverdigheten vår, la han til.

Volkswagen har innrømmet å ha utstyrt 600.000 biler i USA med programvare som skjuler de reelle utslippene fra kjøretøyene. På verdensbasis er det snakk om 11 millioner kjøretøy, de fleste av dem dieselbiler.

Les også: Kan ha jukset med bensinmotorer

Müller hadde også positivt nytt med seg til USA. Han kunne fortelle at Volkswagen planlegger å investere 900 millioner dollar, tilsvarende 8 milliarder kroner, i utviklingen av en ny SUV-modell i fabrikken i Chattanooga, Tennessee. Det vil skape rundt 2000 nye arbeidsplasser, ifølge VW-sjefen.

Les også: Frikjenner seg selv for CO₂-juks

I et intervju med den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung har Müller tidligere uttalt at dersom alt går etter planen vil Volkswagen begynne å tilbakekalle biler i januar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder