DRIVER: VALGKAMP: Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton snakker til velgere i San Jose i California torsdag. Foto: Stephen Lam Reuters

Clinton: – Epost-bråk påvirker ikke valgkampen

Presset mot Hillary Clinton øker etter at en ny rapport ga henne kraftig kritikk for bruken av en privat epost-server. Selv mener hun at bråket ikke vil påvirke valgkampen.

 • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Bråket om epostene vil ikke påvirke «valgkampen eller min presidentgjerning», sier Clinton.

Hun mener at hun ikke har opptrådt annerledes enn sine forgjengere og bruker epost-saken til å hevde at hun har utvist særlig stor åpenhet.

– Jeg har overlevert alle mine eposter. Ingen andre kan si det. Jeg har vært utrolig åpen når det gjelder den utleveringen. Jeg vil fortsette å være åpen. Og dette er ikke en sak som kommer til påvirke valgkampen eller min presidentgjerning, sier den tidligere utenriksministeren, som etter alle solemerker blir Demokratenes presidentkandidat til valget i november.

– Ikke nytt

En intern gransking i utenriksdepartementet kom med kraftig kritikk mot Clinton for å ha brukt en privat server til offisielle eposter, men Clinton sier hun ikke skiller seg fra forgjengerne på dette punktet.

– I likhet med tidligere utenriksministre brukte jeg en privat epost. Mange har gjort det. Det er slett ikke uten presedens, sier Clinton og påpeker at granskingen ikke har brakt frem noen nye opplysninger.

Sett deg inn i saken: Topphemmelig materiale i Clintons e-poster

Hun gjentar også at det var feil å bruke den private eposten og sier hun ikke ville gjort det om igjen.

Fordømmes av aviser

Selv om Hillary Clinton prøver å avdramatisere betydningen av bruken av epost-serveren, har utenriksdepartementets gransking økt presset mot presidentkandidaten. USAs viktigste aviser var torsdag samstemte i at saken er et stort problem for henne.

På lederplass skriver The Washington Post om det den omtaler som «Clintons utilgivelige og bevisste ringeakt for reglene».

The New York Times skriver at epost-saken forsterker og understreker Clintons største svakhet som kandidat: «Velgere stoler bare ikke på henne», skriver kommentator Amy Chozick.

Sett deg inn i saken: Topphemmelig materiale i Clintons e-poster

«Det er ikke bare at generalinspektøren fant epost-praksisen klanderverdig. Rapporten direkte underbygger en skadelig oppfatning av at Clinton ikke er oppriktig og åpen», skriver hun.

Angripes av Trump

«Hillary Clintons epost-problemer ble nettopp mye verre», skriver Chris Cillizza i Washington Post.

I sin politiske blogg skriver journalisten at rapporten «så godt som garanterer at Clintons epost-praksis vil bli det viktigste i Donald Trumps tunge angrep mot hennes troverdighet og ærlighet fram mot 8. november».

Les også: Clinton mottok hemmeligstemplet informasjon om Benghazi-angrepet

Og Donald Trump ser allerede ut til å benytte den ferske kritikken for alt den er verdt. Han har omtalt rapporten fra utenriksdepartementet som «knusende».

– Dette var på alle måter dårlig dømmekraft. Sannsynligvis ulovlig, sier Trump.

Torsdag nådde mangemilliardæren nok en milepæl i valgkampen sin, ved å ha sikret seg 1.237 delegater. Dette er antallet han trenger for å bli valgt som Det republikanske partiets presidentkandidat under landsmøtet i juli.

Les også

 1. Skarp kritikk av Clintons bruk av egen epostserver

  Hillary Clinton får kraftig kritikk av et uavhengig kontrollorgan i amerikansk UD for sin bruk av en privat epostserver…
 2. USA-ekspert: Sanders gjør Clinton sårbar

  Bernie Sanders vant Demokratenes nominasjonsvalg i Oregon og sikret seg trolig like mange delegater som Hillary Clinton…
 3. Slik planlegger Trump å angripe Clinton

  Ifølge storavisen New York Times vil Donald Trump bruke Bill Clintons Lewinsky-skandale mot Hillary Clinton i kampen om…
 4. Hillary-velger: – Bekymret for at epost-saken kan skade henne

  CAMDEN (VG) I over åtte måneder har FBI-etterforskningen hengt som en mørk sky over Hillary Clinton (68).

Mer om

 1. USA-valg 2016
 2. Hillary Clinton
 3. Demokratene, USA
 4. USA

Flere artikler

 1. Skarp kritikk av Clintons bruk av egen epostserver

 2. Nå skal motstandere kontrollsjekke Clintons epost-sak

 3. Clinton får kraftig kritikk – men slipper FBI-tiltale

 4. Clinton risikerer sanksjoner i epostsaken

 5. Assange varsler Clinton-avsløringer før valget

Fra andre aviser

 1. FBI: Clinton var «ytterst uforsiktig»

  Bergens Tidende
 2. Clinton: - Epostbråk påvirker ikke valgkampen

  Fædrelandsvennen
 3. Clinton forklarte seg for FBI

  Bergens Tidende
 4. FBI fant ikke noe straffbart i nye Clinton-eposter

  Bergens Tidende
 5. Her er det du trenger å vite om epost-skandalen

  Bergens Tidende
 6. Etterforskere satt på Clinton-informasjon i ukevis

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder