HYLLES: Politimann ansatt ved den videregående skolen i Dixon hylles for sin innsats som avverget skoleskytingen. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Politimann avverget skoleskyting

Politimannen Mark Dallas, ansatt ved Dixon High School i Illinois, omtales som helt etter å ha avverget noe som kunne blitt en blodig skolemassakre. En 19 år gammel tidligere elev er nå siktet for å ha avfyrt våpen inne på skolen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politimannen Mark Dallas blir hyllet for å ha avverget en skoleskyting ved Dixon High School i Illinois, en time unna Chicago i USA. Dallas er en såkalt «school resource officer» - en politimann ansatt ved skolen for å øke sikkerheten og forebygge kriminalitet.

En 19 år gammel mann, som er tidligere elev ved Dixon High School, åpnet ild ved gymsalen, ifølge CBS News. Flere elever var samlet i gymsalen for å øve på vitnemålutdelingen.

les også

14-åring pågrepet etter å ha skutt medelev i California

Politimannen Dallas så 19-åringen skyte og konfronterte ham. Skytteren forsøkte å rømme og løp ut av skolebygget, men Dallas la på sprang etter ham. Da svarte 19-åringen med å skyte på Dallas, som skjøt tilbake og skadet 19-åringen.

Ingen andre enn den 19 år gamle skytteren ble skadet under skoleskytingen. Han ble kjørt til sykehus for behandling, uten livstruende skader.

AVVERGET SKOLESKYTING: Politimannen Mark Dallas blir hyllet for å ha avverget skoleskytingen. Foto: Alex T. Paschal / TT NYHETSBYRÅN

Lærerne og elevene barrikaderte seg inne i klasserommene med bokhyller og pulter. Skolen har tidligere gjennomført øvelser og trent på hvordan de skal reagere ved en eventuell en skoleskyting.

les også

Florida-overlevende krever strengere våpenlover

Blir hyllet

– Jeg kunne ikke vært mer stolt av politimannen og hvordan han reagerte på situasjonen. Med skudd flyvende rundt i skolekorridorene, løp han mot den mistenkte og konfronterte ham direkte, sier politisjefen i Dixon, Steven Howell, i en pressekonferanse.

Også ordføreren i Dixon, Liandro Arellano Jr., mener mye ble gjort riktig.

les også

«Jeg er bare en overlevende fra en masseskyting som prøver å redde liv»

– Det var veldig mye som gikk riktig vei i dag, selv om mye kunne gått galt, sier han, ifølge ABC.

Siktet

19-åringen er siktet for tre tilfeller av avfyring av skytevåpen under særdeles skjerpende omstendigheter. I Illinois klassifiseres det som en «Class X felony», som er den verste kriminelle handlingen, etter overlagt drap, med en minimumsstraff på mellom seks og tretti år.

BARRIKADERT SEG INNE: Elevene forlater skolen etter den mistenkte er blitt kjørt til sykehuset for behandling. Foto: Alex T. Paschal / TT NYHETSBYRÅN

Onsdag kveld er den siktede 19-åringen ute av sykehuset, ifølge lokale nyhetsbyråer. Siktede er nå i varetekt med en kausjon på to millioner dollar.

Lokale nyhetsbyråer skriver også at det skal være siktedes mor som kjøpte våpenet, en semiautomatisk rifle, i 2012. Politiet etterforsker nå hvordan siktede fikk tilgang til våpenet.

les også

Amerikanske studenter demonstrerer mot våpenlovene

Ble mobbet

Moren til den siktede 19-åringen forteller til CBS News at sønnen ble mobbet da på skolen. Hun mener også at flere medelever stjal fra sønnen.

BEKYMREDE FORELDRE: Barne klemmer sine foreldre idet de kommer ut av skolebygningen. Foto: Alex T. Paschal / TT NYHETSBYRÅN

19-åringen skal ha blitt banket opp så kraftig at han kom hjem med brukket kjeve. Ifølge moren skal flere ha stått og sett på sønnen bli banket opp. Hun forteller mobbingen skal ha plaget sønnen i stor grad.

les også

Den utrolige historien om ville vestens raskeste revolvermann

Pluss content

CBS skriver at 19-åringen nylig skal ha blitt utvist fra skolen, men moren avviser at det skal være tilfelle. Hun mener sønnen skulle uteksamineres på søndag, og motta vitnemålet sammen med andre elevene.

Moren takker politimannen som skjøt sønnen for at han ikke drepte ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder