DEKKET I GJØRME: Slik ser det ut etter at en demning i Solai brast og enorme mengder med gjørme begravde et stort område. Foto: AP

Demning brast i Kenya - minst 44 døde

Minst 20 av de døde er barn, og politiet frykter at mange fremdeles er begravet i gjørmen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

En overlevende kaller situasjonen for «helvete på jord» etter at store vannmengder førte til at Patel-demningen brast, og gjørmevann flommet inn i boligene i to landsbyer i Riftdalen sentralt i Kenya.

Gjørmen skylte over hundrevis av boliger innenfor en radius på nærmere to kilometer. Noen ble skylt bort, andre ble dekket av gjørme.

– Det er en katastrofe fordi de fleste sov da tragedien inntraff og husene deres ble skylt vekk, sier regionens politisjef Gideon Kibunjah til AFP.

Politiet bekrefter torsdag kveld norsk tid at minst 44 personer mistet livet, og at minst 20 av de er barn. Ytterligere 40 personer er fortsatt savnet.

VOLDSOMME KREFTER: Flere omkom da en demning brast vest i Kenya sent onsdag kveld. Foto: AFP

Letingen etter savnede ble torsdag avbrutt på grunn av kraftig regnvær. Mange mennesker står også uten elektrisitet ettersom vannmassene dro med seg strømledninger.

En av de overlevende, Miriam Karimi, sier at hun ikke finner noen av sine tre barn, blant dem en sønn på fire år.

– Da vi hørte støy, trodde vi at det var kraftig regn like ved. Jeg er så forvirret, jeg håper de er i live, sier hun.

En annen overlevende, Ngugi Njoroge, forteller at han spiste middag med foreldrene sine og en lillebror da det kom det han kaller en kraftig vanneksplosjon. Boligen deres ble skylt vekk.

– Jeg vet ikke hvor de er. Jeg ble ført av gårde med vannmassene, men jeg var heldig siden jeg klamret meg til et tre til vannet trakk seg tilbake, sier Njoroge fra sykehussenga.

Kilde: VG/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder