TETTE BÅND: Rick Saccone og Donald Trump sto på scenen sammen i Township i Pennsylvania 10. mars. Foto: AP

Trump-kandidat erkjenner valgnederlag

Åtte dager etter thrillervalget i Pennsylvania har republikaneren Rick Saccone (60) nå ringt og gratulert sin rival med seieren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter 60-åringen natt til torsdag norsk tid selv i en uttalelse, hvor han skriver at selv om det er «færre enn 800 stemmer som skiller, så fortjener folket å ha en stemme som representerer dem i Kongressen».

les også

Bakgrunn: Thrillervalget Donald Trump fryktet

Dermed er det demokraten Conor Lamb (33) som inntar den ledige plassen i Representantenes hus. I en Twitter-melding takker han for et jevnt løp.

Spesialvalget til Representantenes hus i Kongressen ble fulgt med argusøyne i det politiske USA da det gikk av stabelen for en drøy uke siden.

Dette er nemlig et distrikt president Donald Trump vant med hele 20 prosentpoeng i 2016. I et desperat forsøk på å skaffe partifellen nok stemmer var presidenten også særdeles aktiv i tiden før valgdagen. Men det holdt altså ikke.

Da så godt som alle stemmene var talt opp var det dødt løp mellom de to kandidatene, og flere kommentatorer påpekte at det jevne resultatet i seg selv var en seier for demokratene, uavhengig av det endelige resultatet.

JEVNT: Da så godt som alle stemmene var talt opp sto det helt likt mellom de to kandidatene i Pennsylvania forrige uke. Foto: Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder