Seks mistet livet - Slik herjer tyfonen Jebi i Japan

Den kraftigste tyfonen på 25 år har kostet seks menneskeliv og skapt store ødeleggelser i den vestlige delen av landet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Jebi er den kraftigste tyfonen i Japan siden 1993, ifølge meteorolog Ryuta Kurora. Allerede natt til tirsdag, da tyfonen lå 90 kilometer utenfor kysten, hadde den vindkast på opptil 60 meter per sekund.

TYFONEN JEBI: Det var på tirsdags morgen at tyfonen Jebi traff Japan med en vindstyrke på opptil 60 meter per sekund. Foto: Yosuke Mizuno / TT NYHETSBYRÅN

Osaka, en av verdens største byer, er blant dem som har fått merke uværet. Det gjør også Kobe og Kyoto.

– Jeg ber det japanske folk om å gjøre det dere kan for å beskytte deres liv, sa statsminister Shinzo Abe før uværet nådde land tirsdag.

les også

Kraftigste tyfon på 25 år feier over Japan

Til tross for advarsler, har tyfonen så langt kostet seks menneskeliv og over 160 er skadet, ifølge NTB. I tillegg har den forårsaket store ødeleggelser på biler, bygninger og veier.

Måtte evakuere

Den vedvarende vindstyrken ble målt til 45 meter per sekund. 33 meter per sekund regnes som grensen for orkan.

Japanske meteorologer advarte mot mulige jordskred, flom, stormflo, lynnedslag og tornadoer. 1,2 millioner mennesker fikk beskjed om at de burde evakuere, og nesten 800 flygninger og en rekke tog ble innstilt. En rekke barne- og ungdomsskoler er også stengt av sikkerhetshensyn.

les også

Guatemala-vulkanen: Blir nektet å lete etter sine døde

Det er meldt opp mot 500 millimeter nedbør i Tokai-regionen og 400 millimeter i regionene Kinki og Kanto, som omfatter Tokyo, fram til onsdag morgen.

STORE ØDELEGGELSER: Tyfonen har skapt store ødeleggelser i landet. Bildet er tatt fra en gate i byen Osaka. Foto: JIJI PRESS / JIJI PRESS

Hardt rammet

I løpet av sommeren ble Japan rammet av to ekstreme værhendelser. Flommen og jordskredene i starten av juli, landets verste værkatastrofe på mer enn tre tiår, ble utløst av rekordkraftig regn. Ekstremværet kostet 200 menneskeliv, ifølge The Guardian.

RAMMET: For knappe to månder siden ble Tokyo rammet av tyfonen Jongdari. På bilde ser du mennesker som prøver å beskytte seg mot det kraftige regnfallet. Foto: JIJI PRESS / JIJI PRESS

Kort tid senere ble landet utsatt for en hetebølge som kostet over hundre mennesker livet. I byen Kumagaya steg gradestokken til 41,1 grader – den høyeste temperaturen registrert i Japan noen gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder