Restaurant sperret av i Salisbury etter at to ble syke - klarert for mistanke

UTENRIKS

Politiet sperret søndag av en restaurant i den engelske byen Salisbury etter at to personer ble syke mens de spiste der. Natt til mandag opplyser de at personene ikke er eksponert for novitsjok.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 17.09.18 02:40

Salisbury er byen der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia ble eksponert for nervegiften novitsjok i mars.

– Politiet ble innkalt av ambulansetjenesten til Prezzo i Salisbury klokken 18.45 i dag etter en medisinsk hendelse som involverte to personer, en mann og en kvinne, skriver politiet i Wiltshire i en uttalelse gjengitt av Reuters søndag kveld.

– Som en forholdsregel har restauranten og alle veiene rundt blitt sperret av mens politiet jobber på stedet og finner ut av omstendighetene som førte til at de to ble syke, heter det videre.

De to var ved bevissthet og ble behandlet på stedet, sier en talsperson for ambulansetjenesten til Sky News.

Restauranten Prezzo ligger kun en kort spasertur unna Queen Elizabeth Gardens, som ble sperret av etter at 44 år gamle Dawn Sturgess ble dødelig forgiftet av nervegiften novitsjok i slutten av juni.

Ifølge Guardian er restauranten klarert sent søndag kveld. Politiet oppgir at personene ikke var eksponert for novitsjok.

Her kan du lese mer om