«Lasermannen» John Ausonius i rettssalen i Frankfurt i februar. Foto: Foto: Alexander Larsson Vierth / TT / NTB scanpix

Tyskland utleverer «Lasermannen»

Svenske John Ausonius, også kjent som «lasermannen», er utlevert til Sverige. Han har sittet fengslet i Tyskland siden 2016, der han også er dømt til livstid.

edvard.stenersen@ntb.no

– Han ble utlevert torsdag, opplyser den tyske statsadvokaten Nadja Niesen.

65-åringen er funnet skyldig i drap både i Sverige og i Tyskland.

Før rettssaken i Tyskland sonet han allerede livstid i Sverige for flere drap, drapsforsøk og ran på begynnelsen av 1990-tallet.

les også

«Lasermannen» tiltalt for 25 år gammelt drap i Tyskland

Gevær med laser

Han fikk tilnavnet lasermannen fordi han skjøt sine ofre med et gevær som var utstyrt med lasersikte. Alle ofrene hans var utlendinger, bortsett fra en som var politimann.

Han ble utlevert til Tyskland i 2016, men betingelsen for å la seg utlevere, var at han fikk sone en eventuell dom i Sverige.

I februar ble han dømt til livsvarig fengsel i Tyskland for drapet på den 68 år gamle jødiske kvinnen Blanka Zmigrod i Frankfurt i 1992. Hun hadde overlevd holocaust.

les også

Tyskland vil ha «lasermannen» utlevert

Skjøt på nært hold

Ausonius nektet seg skyldig i drapet på henne, men han var i Frankfurt da drapet skjedde, og han innrømmer å ha kranglet med Zmigrod.

På åstedet ble det også funnet ammunisjon av en type som er forbudt i Tyskland, men som var av samme type som han brukte i Sverige. Dessuten skjøt drapsmannen sitt offer på nært hold og stakk av på sykkel, akkurat som Ausonius gjorde i Sverige.

Ausonius anket i november dommen, men vant ikke fram.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder