UTBRENTE BILER: På Frölunda torg i Gøteborg står det flere utbrente biler etter mandagens brannkaos. Tre unge menn så langt pågrepet, og politiet mistenker at ytterligere åtte til tolv personer står bak. Foto: Helge Mikalsen, VG

Tre personer mistenkt for bilbrannene i Sverige – alle er tidligere dømt

Så langt er tre personer pågrepet for å stå bak de massive bilbrannene i Sverige tidligere denne uken. En av de mistenkte, en 19 år gammel mann, ble dømt til fengsel for kun én måned siden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Så sent som i juli skal 19-åringen ha blitt dømt til å sone en ti måneders fengselsstraff, ifølge Aftonbladet.

Nå er han arrestert for medvirkning til brannkaoset i Göteborg mandag, der flere mørkkledde personer tente på biler i et mistenkt koordinert angrep.

LES OGSÅ: Denne feilen kan avsløre gjerningspersonene

To andre personer er så langt pågrepet i forbindelse med de påsatte brannene ved Frölunda torg. Samme kveld ble også flere biler satt i brann ved Trollhättan.

FULL FYR: Mandag denne uken tikket det inn meldinger om bilbranner både i Trollhättan (bilde) og Gøteborg. Foto: Joachim Nywall/TT / TT NYHETSBYRÅN

Politiet mistenker at ytterligere åtte til tolv personer står bak de massive ildspåsettelsene i Vest-Sverige.

LES OGSÅ: Löfven om brannene: Hva faen holder dere på med?

Så langt er det kjent at alle de tre pågrepne mennene er kjenninger av det lokale politiet i Gøteborg.

Dette vet vi om de mistenkte:

18-åringen:

 • Ble pågrepet av tyrkisk grensepoliti onsdag. Ifølge Aftonbladet skal han selv ha tatt kontakt med svensk politi fra Tyrkia. – Han ville heller be svensk politi om hjelp, enn å være hos tyrkisk politi, opplyser en kilde til Aftonbladet.
 • Ble i juni 2017 dømt for en rekke lovbrudd, blant annet ran, narkotika og overfall. Lovbruddene skjedde da han var mellom 16 og 17 år gammel.

(Saken fortsetter under bildet)

FLERE BILBRANNER: Mørkkledde personer tente på rundt 80 biler i Vest-Sverige mandag kveld i et mistenkt koordinert angrep. Foto: VG SCANPIX

 • Tingretten anså lovbruddene som svært alvorlige, og gjorde det klart at en voksen person ville fått en fengselsstraff på to og et halvt år.
 • Ifølge Göteborgs-Posten har han en trøblete historie helt tilbake til 13-årsalderen.

19-åringen:

 • Fra Gøteborg
 • Ble dømt til ti måneders fengsel i begynnelsen av juli. Han tilsto følgende lovbrudd: ran, narkotikamisbruk, fyllekjøring og ulovlig bruk av kniv.

(Saken fortsetter under videoen)

 • Han har blant annet ranet en snusbutikk sammen med flere andre. Der truet de personalet med kniv. Etter ranet stakk de av i en bil, og et politihelikopter ble brukt for å stoppe dem.
 • Mannen er også tidligere dømt for grovt våpenbrudd og forsøk på tyveri.

20-åringen:

 • Ble tidligere i sommer dømt til å betale bøter for narkotikamisbruk.
 • Kobles til området i Gøteborg der bilbrannene skjedde, og skal som tidligere nevnt være en kjenning av politiet. – Det er våre gutter som er involvert i dette, de vanlige narkotikalangerne rundt torget, sier en politimann til GP, som først fortalte om flere av mennene tidligere dommer.
 • En slektning av den mistenkte bekrefter at vedkommende er arrestert, men vil ikke fortelle mer om hendelsen.

Forsvarerne til 19- og 20-åringen uttaler begge til svenske GP at klientene nekter straffskyld for bilbrannene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder