Under en ransakelse i tettstedet Löberöd i Skåne torsdag fant politiet blant annet to krokodiller. Bildet er fra 2013 da Skåne-politiet fant en to meter lang krokodille hos en mann i Malmö. Foto: Per Levenskog / Länsstyrelsen Skåne / NTB scanpix

Svensk politi fant 800 eksotiske dyr hos mann i Skåne

Politiet fant blant annet krokodiller, slanger og øgler blant 800 dyr da de torsdag ransaket et lokale i tettstedet Löberöd i Skåne i Sør-Sverige.

anders.r.christensen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette er noe av det største vi har sett, sier Marcus Bjørklund, sjef for dyrevernsenheten i Skåne, til avisen Sydsvenskan.

Politiet har tatt beslag i om lag 800 ville dyr som fant under razziaen.

Politiet ransaket lokalene etter at det hadde kommet et anonymt tips om at det ble holdt flere eksotiske dyr der. Under ransakelsen fant de blant annet slanger, øgler, skilpadder, mus og to krokodiller. Det ble også funnet flere døde dyr.
Fikk du med deg? Fant død delfin i Oslofjorden

les også

Papegøye på vift, reddet med lift

Myndighetene tok med seg samtlige av dyrene, og vil nå forsøke å omplassere dem til dyreparker eller andre som har godkjennelse og kompetanse i å ta vare på eksotiske dyr.

les også

De siste «dansende bjørnene» reddet

Mannen som disponerer lokalene, er mistenkt for å ha kjøpt og solgt utrydningstruede, ville dyr som er beskyttet etter internasjonale regler. Han mistenkes også for brudd på dyrevelferdsloven.

Mannen ble avhørt av politiet fredag og ble deretter sluppet fri, men han er fremdeles siktet i saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder