Kerry: - Vi kan ikke vinne

BOSTON (VG Nett) Like etter klokken 19.30 norsk tid tok John Kerry og kona fatt på den tunge veien fra deres hjem på Beacon Hill til Faneuil Hall, der Kerry akkurat nå holder sitt livs vanskligste tale.

  • Morten Øverbye
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Tidligere i dag snakket jeg med president Bush og gratulerte ham og Laura med seieren, sa Kerry i talen han holdt i Faneuil Hall i Boston i kveld.

Kerry innrømmet at han ikke ville ha vunnet i delstaten Ohio selv om alle de provisoriske stemmene hadde vært talt opp.

Splittet

- Det er klart at vi ikke kan vinne i Ohio uansett, sa Kerry, som sa at han gjorde alt han kunne for å få gjennomslag for sin visjon for Amerika.

I den følelsesladede talen understreket Kerry behovet for å samle et USA som har blitt splittet av en lang og hard valgkamp. Han lovte også sine tilhengere å kjempe videre for de sakene han hadde bygget sin kampanje på, som å skape flere arbeidsplasser, bedre vilkårene for de fattige og middelklassen, vinne krigen mot terror og bedre miljøet.

- Jeg tror at det vi startet i denne kampanjen ikke vil ende her, sa Kerry og ble avbrutt av applaus. - Jeg tror at alt dette vil skje, og tidligere enn vi tror, for vi er Amerika og Amerika går alltid fremover, sa Kerry før han avsluttet talen med ordene "Gud velsigne Amerika".

Bush-tale senere

Klokken 15 i Washington (klokken 21 norsk tid) vil president Bush holde sin seierstale.

Tidligere i dag ringte senator Kerry til president Bush og gratulerte ham med seieren.

Talsmann Scott McClellan i Det hvite hus sier at Kerry ringte presidenten i Det hvite hus klokken 11.02. I løpet av telefonsamtalen snakket de begge om å bygge bro over de motsetninger den lange og harde valgkampen har skapt i USA.

Bush skal ha sagt til Kerry at han var en verdig motstander.

- Du kjørte en tøff valgkamp, sa presidenten. - Jeg håper du er stolt over det du la ned. Det bør du være.

Kerry skal ha svart presidenten at han ønsket å jobbe med Bush for å føre landet sammen igjen, sier presidentens rådgiver Karl Rove.

VG Nett kommer tilbake med mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder