RUINER: En eldre palestinsk mann går forbi ruinene av et hus på Jabalya flyktningeleir nord på Gazastripen. Foto: AP

Forlot Gaza i ruiner

(VG Nett) Flyktningeleiren Jabalya ble nærmest lagt i ruiner før de israelske styrkene forlot området i natt.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Ødela hus og vannrør

Minst 200 tanks og pansrede kjøretøyer er nå trukket ut av området der soldater har prøvd å hindre militante i å avfyre raketter mot Israel.

På veien hjem la de store områder i ruiner.

Innbyggere i Jabalya, en flyktningeleir som huser 100.000 mennesker, har opplevd kampene på nært hold. Det siste de så før israelerne dro, var bulldozere og tanks som ødela dusinvis av hjem og rev opp veier og vannrør.

ARAFAT: Et bilde av den palestinske lederen Yasir Arafat ligger i ruinene, mens palestinere inspiserer området etter at israelerne forlot stedet. Foto: EPA

Offensiven startet 29. september etter at en rakett drepte to israelske barn i grensebyen Sderot.

Det israelske militæret har drept over 62 militanter og 41 andre palstinere, melder Reuters. Offensiven har vært den blodigste i området på fire år.

Kan komme tilbake

Men selv om israelerene nå har forlatt området er det ikke sikkert det forblir rolig veldig lenge. En talsmann for statsminister Ariel Sharon har uttalt at de militære vil komme tilbake om det blir sendt raketter mot israelere.

KLATRER: En palestinsk gutt klatrer i en takrenne på et hus som har merker fra kamper mellom israelere og palestinere. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder