Største regnfall registrert i Indias historie: 62 indere døde i kraftig regn

(VG Nett) Bombay står stille etter det voldsomme regnet som ødelegger veier og toglinjer. 62 personer har omkommet det siste døgnet.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

BOMBAY: Indere går gjennom de flommende gatene i Bombay onsdag etter at monsoonen har lagt fra seg rekordstore regnmengder. Foto: Reuters

Den statlige radiokanalen All India Radio melder at 150.000 mennesker var eller er strandet på togstasjoner i Bombay.

Mange har måttet tilbringe natten på hoteller eller på kontorene sine.

Fridag
Myndighetene har erklært dagen i dag som en fridag.

- Vi har erklært dagen som en offisiell fridag slik at folk kan bli hjemme og slipper å ta med syklene ut på veiene, sa minister i regionen Maharashtras, Vilasrao Deshmukh, i et intervju på den indiske kanalen NDTV.

Rekordmye nedbør har kommet det siste døgnet.

- De fleste steder i India får ikke så mye regn på et år engang. Dette er det største regnfallet som er registrert i Indias historie. Vi må sammenligne det med verden for å finne ut om det er det største i verden, sier R.V. Sharma, direktør for Indias meteorologiske institutt til nyhetsbyrået AP.

62 døde
Regn langs vestkysten har forårsaket jordskred i kyststrøkene av Maharashtra. Minst 62 mennesker omkom i går i Maharashtra og Kerala som følge av monsunen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Indiske myndigheter gjør alt for at ikke flere liv skal gå tapt.

- Vår første jobb er å redde mennesker. Hele maskineriet er i gang og vi prøver vårt beste, sier Deshmukh.

Meteorologer meldte onsdag at det har falt rekordmange 939.8 millimeter nedbør det siste døgnet.

Over 5000 fra forsvaret er klare til å ta seg av nødhjelp. Barn som ble stengt inne på skoler, har ifølge myndighetene blitt fraktet sikkert hjem. I dag er mange av skolene stengt.

Så mange som 10.000 mennesker som stod fast på grunn av regnet og flomvannet har blitt flyttet til sikrere områder, ifølge myndighetene.

150 savnet

150 personer fryktes begravet etter et stort jordskred 150 kilometer sør for Bombay.

- Vi har ikke vært i stand til å nå enkelte landsbyer hvor mer enn flere dusin mennesker kan være savnet i jordskred, sier sjefen for den statlige nødhjelpen, Krishna Vatsa til Reuters.

Mer regn i vente
Det er spådd store regnmengder også de neste dagene. Da vil det gå verst ut over Goa, ifølge det indiske meteorologiske senter.

Monsun-regnet, som vanligvis varer fra juni til september, krever hundrevis av liv hvert år. Mer enn 150 dødsfall er rapportert hittil denne sesongen.

Ifølge AP mistet 10 fabrikkarbeidere livet i Dicarpale, en landsby i Goa, på søndag da taket på fabrikken kollapset i det kraftige regnværet.

KAOS: Indiske arbeidere måtte gå med vann opp til hoftene på vei til jobb onsdag. Foto: AFP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder