Avsky på Ground Zero

NEW YORK (VG) Svært få av de som var på Ground Zero i går, har latt seg skremme av Osama bin Ladens siste video. Men de viser klar avsky mot ham.

  • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

Brooke West (31) og kjæresten Mauricio Palacious (35) er på besøk i New York fra Arkansas. I går var de på stedet der Osama bin Ladens menn senket to av verdens høyeste bygninger og drepte 2749 uskyldige.

- Stor frustrasjon

De grusomme minnene blir sterke her, følelsene også, men de fleste VG snakket med i går, tror ikke den nye 18 minutter lange videofilmen med bin Laden vil få velgerne til å snu på hælen før de tirsdag skal velge mellom George W. Bush eller John Kerry.

- Det fleste har gjort seg opp en mening allerede. Jeg tror frustrasjonen er så stor at en video ikke kan forandre noen ting, sier Brooke West til VG.

Don Nelson (60) og Clair Nowak (57) fra Buffalo, New York, har ennå ikke bestemt seg for hvem de skal stemme på, men bin Laden bryr de seg ikke om.

- Vi likte det ikke, men vi er blitt vant til slike videoer. Dessuten var ikke truslene konkrete nok. Bush og Kerry har omtrent den samme terrorpolitikken, så jeg tror ikke det blir noen forskjell, sier Don.

Det er åpenbart ikke George W. Bush og John Kerry enige om. I går gikk de to til voldsomme angrep på hverandre. Bare timer gjenstår før valglokalene åpner, og terrortruslene til bin Laden slo ned som en bombe i de to leirene fredag ettermiddag:

På et blunk ble alle andre temaer i valgkampen uviktige. Nå heter ikke lenger den store jokeren i valget Ralph Nader, men Osama bin Laden.

Temperaturen i valgkampen er nå på kokepunktet.

John Kerry gikk rett på offensiven og lovet å gjøre alt i sin makt for å drepe bin Laden. Kerry mener han kan føre en mer effektiv kamp mot terroren, og minnet velgerne på at bin Laden fortsatt er på frifot, over tre år etter terrorangrepene mot USA.

- Som jeg har sagt i to år nå: Da Osama bin Laden var trengt opp i et hjørne i fjellene i Tora Bora, var det feil å sette bort jobben med å fakke ham til afghanske krigsherrer, sa Kerry, som la til at Irak-krigen har vært et sidespor i terrorkrigen.

George W. Bush brukte dagen i går til å advare velgerne mot å endre kurs midt i krigen USA er involvert i.Før han hevdet at John Kerry som president kan være en fare for landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder