Fengsel for mobilblotting

(VG Nett) En svensk mann er dømt til fengsel i Danmark for å ha ringt opp kvinner og onanert foran dem gjennom kameraet på mobiltelefonen.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

41-åringen fra Malmöbo er dømt til tre måneders fengsel for de seksuelle oppringningene, ifølge Aftonbladet.

I tingretten i Hilleröd på Själland kom det fram at mannen har mobiltrakassert 85 danske kvinner ved mer enn 300 tilfeller.

I tillegg til fengselsstraffen dømmes mannen til å betale 10.000 kroner i bøter.

Mannen har fått sparken som butikksjef hos en dansk elektronikkjede fordi telefonsamtalene skjedde fra denne butikken og til personer på butikkens kundeliste.

Hver gang har fremgangsmåten vært den samme. Mannen har ringt opp kvinnene, satt på mobiltelefonens kamera og onanert, fullt synlig for mottakeren.

Tok bilde av blotter

I USA har mobiltelefonen blitt brukt til nesten det motsatte. New York Daily News skrev fredag om en dame som under en tur med T-banen i Manhattan sist uke fikk øye på en mann som blottet seg.

Hun grep kameratelefonen, tok bilde av episoden og la det ut på nettet. Nå håper hun at mannen kan identifiseres og tas. Og det er ikke helt usannsynlig. Ifølge avisen har mer enn 45.000 mennesker sett på bildene.

- Kanskje noen vil kjenne ham igjen. Kanskje det kan stoppe andre fra å gjøre det, sa Thao Nguyen. - Kanskje andre kvinner vil bruke kameratelefonene sine for å stoppe kriminalitet.

- Jeg bare håper de tar ham, sa hun.

Etterforsker i NYPD, Kevin Czartorysk, er glad for at Nguyen tok bilde, men ber folk om være forsiktige hvis de gjør noe lignende i tilfelle den som begår overtrampet oppdager det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder