INSPIRERT: I en uttalelse tirsdag sier Clooney-paret at de lar seg «inspirere av styrken og veltalenheten til elevene og studentene». Foto: Foto: AP / NTB scanpix

Clooney gir fire mill. til våpenkontroll-kampanje

George og Amal Clooney gir en halv million dollar til studentene som har dratt i gang protestaksjonen mot våpenrelatert vold etter skoleskytingen i Florida. Nå følger flere kjendiser etter.

  • uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Menneskerettsadvokaten Amal Clooney og Hollywood-stjernen George Clooney støtter ungdomskampanjen for strengere våpenkontroll som har vokst fram i USA de siste dagene, med en halv million dollar.

Summen tilsvarer om lag 4 millioner kroner.

les også

Florida-overlevende krever strengere våpenlover

I en uttalelse tirsdag sier Clooney-paret at de lar seg «inspirere av styrken og veltalenheten til elevene og studentene», og at de vil delta på den store protestmarsjen «March for our Lives» som arrangeres i Washington og flere andre amerikanske byer 24. mars.

les også

Trump angriper FBI etter skolemassakre

Arrangørene av marsjen er skoleelever og studenter som mobiliserer for å legge større press på politikere for å innføre strengere våpenkontroll i USA etter skolemassakren i Florida forrige uke.

les også

Tok farvel med ofre etter skoleskytingen i Florida

Flere kjendiser har latt seg inspirere av ekteparet Clooney: Natt til onsdag norsk tid melder både Oprah Winfrey, Steven Spielberg og kjendisparet Jeffrey & Marilyn Katzenberg at de også donerer en halv million dollar.

– George og Amal, jeg kunne ikke vært mer enige med dere. Jeg slutter meg til dere og donerer 500.000 dollar til «Marsjen for våre liv». Disse unge, inspirerende menneskene minner meg om Freedom Riders på 60-tallet, som også sa at vi hadde fått nok og at våre stemmer skulle bli hørt, skriver TV-stjernen Opera Winfrey på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder