President Donald Trump sier ingen amerikansk president har vist så hard holdning mot Russland som ham.
Foto:  Martinez Monsivais/AP/NTB scanpix

President Donald Trump sier ingen amerikansk president har vist så hard holdning mot Russland som ham. Foto: Martinez Monsivais/AP/NTB scanpix

Forvirring om Trumps syn på russisk hacking

Donald Trump svarte nei da en journalist spurte om Russland fortsatt utfører datahacking mot USA. Ifølge pressesekretæren i Det hvite hus mente han noe annet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

På slutten av et regjeringsmøte onsdag fikk Trump spørsmål om hvorvidt han mente at Russland fortsatt står bak dataangrep mot amerikanske mål. Han svarte et kort og bestemt «nei».

les også

Trump i knestående

USAs nasjonale etterretningssjef Dan Coats sa sist fredag – etter NATO-toppmøtet, men før møtet i Helsingfors – at varsellampene for dataangrep i sin alminnelighet blinker rødt. Coats sa at Russland er den mest aggressive utenlandske aktøren, men at også land som Kina, Iran og Nord-Korea er aktive.

les også

USA-forsker: – Den største krisen i Trumps presidentskap

Det er også kriminelle nettverk og enkeltpersoner.

– Svarte ikke om hackere

På en pressekonferanse like etter regjeringsmøtet spurte flere journalister om Trumps syn på russisk hacking. Pressesekretær i Det hvite hus Sarah Sanders at presidenten ikke svarte på spørsmål om russiske hackere da han sa «nei». Ifølge Sanders mente Trump «Nei, jeg kan ikke svare på flere spørsmål».

Trump ville onsdag ikke gå inn i temaet om hva slags trussel Russland eventuelt utgjør mot USA, men slo fast at ingen amerikansk president har vist en så hard holdning mot Russland som ham.

Spørsmålet om fortsatt russisk hacking er ett av mange som blir intenst debattert i USA i kjølvannet av toppmøtet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder