Chilenske gruvearbeidere ber guttene i grotten holde motet oppe: – Vi var redde vi også

To av de chilenske gruvearbeiderne som ble fanget under bakken i nesten to måneder i 2010, har sendt sin støtte til de thailandske guttene som har vært fanget i en grotte i tolv dager.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg tviler ikke på at hvis regjeringen gjør alt de kan, så blir denne redningen en suksess. Gud velsigne dere – vi ber for dere på avstand, hver og en av dere. For hver og en av familiemedlemmene, og for hver og en av disse barna.

les også

Grottedramaet i Thailand: Vil pumpe oksygen inn til guttene

Det er beskjeden Mario Sepulveda (48) sender til guttene som er sperret inne i grotten i Thailand, sammen med «masse styrke». De tolv thailandske fotballguttene fra 11 til 16 år og deres 25 år gamle trener har vært fanget i snart to uker.

En annen av gruvearbeiderne som ble fanget i 2010, Omar Reygadas (64), sender også sin støtte til guttene.

– Dette er forferdelig for dem, de er små. Men jeg tror på at gutter med mye styrke skal klare å være hele når de kommer ut, sier han til AP.

Oksygennivået i grotten der gruppen oppholder seg, har fredag sunket til kritiske 15 prosent, og redningsledelsen sier nå at barna kan måtte bli i grotten til regntiden er over. Det skal legges rør i gangene for å tilføre luft, og samtidig jobbes det på spreng med å finne alternative evalueringsruter.

les også

Grottedramaet: Ber for klassekameratene

Sepulveda og Reygadas har begge kjent en slik situasjon på kroppen. I 2010 ble de sammen med 31 andre chilenske gruvearbeidere sperret inne 700 meter under bakken i hele 69 dager.

Maten de spiste ble firet ned i små sylindere gjennom et åtte centimeter bredt rør. Hver dag ble det firet ned 40 sigaretter, som de fikk på deling. Verden fulgte med på de desperate forsøkene på å redde dem, og hvordan man til slutt boret en trang sjakt de ble helst opp i spesiallagde kapsler.

les også

VG i Thailand: Frykter storm kan fylle grotten med vann

Reydadas sier til AP at han synes det er vanskelig å komme med gode råd til hva man skal gjøre når man er fanget i mørket uten å vite hva som kan skje. Han ber guttene fokusere på å gjenforenes med familiene sine, og sier han håper treneren kan hjelpe dem med å holde motet oppe.

les også

Dykkeren Saman Kunan (38) omkom i grotten

– De burde ikke skamme seg over å være redde. Fordi vi var redde vi også. Våre tårer trillet også. Selv som voksne menn, gråt vi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder