ANTISEMITTISME: Den jødiske gravplassen i Herrlisheim har blitt tagget ned med hakekors og andre antisemittiske symboler. Foto: VINCENT KESSLER / X00403

Frankrike: Tagget ned jødisk gravlund med hakekors

Et Holocaust-monument og 37 graver på en jødisk gravlund i Frankrike er tagget ned med hakekors og andre antisemittiske symboler.

Gravplassen som ble utsatt for skjendingen, ligger i Herrlisheim, en landsby utenfor Strasbourg i Frankrike. Landsbyen, som ligger ved grensen mot Tyskland, hadde en stor jødisk befolkning før andre verdenskrig, og området har de siste årene opplevd flere antisemittiske handlinger, skriver New York Times.

les også

Vi har ikke lov til å glemme jødenes skjebne

– Når et minnested blir skjendet, så er det hele republikken som blir besudlet, skriver innenriksminister Christophe Castaner på Twitter, etter å ha besøkt den berørte gravlunden.

Han varslet samtidig at de ville gjøre alt de kunne for å finne og straffe dem som sto bak skjendingen. Om de har noen mistenkte knyttet til handlingen, vil ikke franske myndigheter si noe om.

BESØK: Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner besøkte den jødiske kirkegården i Herrlisheim fredag 14. desember. Her under en seremoni avholdt av rabbineren Harold Weill. Foto: Jean-François Badias / TT NYHETSBYRÅN

Flere angrep mot jødiske samfunn

Dette er ikke første gang at det gjennomføres antisemittiske handlinger i Frankrike.

Terrorangrepet mot et supermarked i Paris i 2015 var rettet mot det jødiske samfunnet, og det samme var angrepet mot en jødisk skole i Toulouse, der syv personer ble drept.

les også

Dette er Strasbourg-ofrene

Tidligere denne uken ble fire personer drept under en skyting i Strasbourg. Terrorangrepet var ikke koblet til antisemittiske handlinger.

Se video om tirsdagens terrorangrep i Strasbourg:

Varsler kamp mot antisemittisme

Frankrike har de siste årene sett en økning i antisemittiske handlinger. Franske jøder og akademikere debatterer hvordan de skal takle det de omtaler som en «ny antisemittisme», noe de mener kommer av Frankrikes økende muslimske befolkning, skriver New York Times.

les også

Svarer Alf R. Jacobsen: – Muslimer hjalp jøder mot nazistene

Statsminister Édouard Philippe skrev på Facebook 9. november at Frankrike i løpet av årets første ni måneder har sett en økning i antall antisemittiske på 69 prosent sammenlignet med 2017.

les også

Nabo om synagogeskytteren: – Skremmende hvor normal han virket

Han varslet samtidig at myndighetene ikke vil være likegyldige til økningen i antisemittiske handlinger.

– Vi vil prøve nettverk av etterforskere og styresmenn som skal spesialtrenes for å bekjempe hathandlinger, skriver statsministeren på Facebook.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder