STRAMMER INN: Donald Trump signerte mandag en ordre som utvider sanksjonene mot Venezuela. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB SCANPIX

USA utvider sanksjonene mot Venezuela

USAs president Donald Trump skal mandag kveld ha signert en ordre, som øker presset på Venezuelas president Nicolás Maduro.

Det melder en rekke amerikanske medier, blant annet Wall Street Journal.

Ifølge avisen skal USA nå nærme seg total handelsstopp med regjeringen i Venezuela.

Trump skal mandag ha signert en ordne om å fryse alle myndighetenes eiendeler og forby transaksjoner med dem, så sant det ikke de ikke er spesifikt unntatt.

les også

Krise uten sidestykke

Presidentordren påvirker all venezuelansk eiendom og interesser i eiendom som Venezuelas regjering har i USA, eller som kommer inn til USA. Fra nå av kan ikke noen slike eiendommer, interesser eller midler, heller ikke om de havner på amerikanske hender, røres på noen måte.

Disse midlene er «blokkert og kan hverken overføres, betales med, eksporteres, trekkes tilbake eller på annen måte handles med», heter det i presidentens ordre, som trer i kraft umiddelbart.

Avisen skriver at dette er første gang slike sanksjoner blir tatt i bruk mot en regjering i den vestlige verden på 30 år.

les også

Pompeo til Venezuelas befolkning: – Tiden er inne for et skifte

Cuba, Iran, Nord-Korea og Syria er de eneste øvrige landene under så strenge sanksjoner fra USA.

Tidligere sanksjoner fra USA har vært rettet mot Venezuelas oljeindustri, kilden til mesteparten av landets eksportinntekter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder