Rudy Giuliani har ingen stilling i den amerikanske administrasjonen, men som presidentens personlige advokat forsvarer han ofte Trump i TV-intervjuer. Her taler han på et arrangement som tar til orde for regimeskifte i Iran utenfor FN-hovedkvarteret sist tirsdag. Foto: Jason DeCrow / AP / NTB scanpix

Giuliani: Vil bare samarbeide om riksrettsgransking dersom Trump sier ja

Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani sier han bare vil samarbeide med granskingen i Representantenes hus dersom presidenten vil det.

  • NTB-AP

Giulianis innsats for å få Ukraina til å utføre en korrupsjonsgransking av Joe Biden står sentralt i Kongressens etterforskning av den amerikanske presidenten. I en telefonsamtale med Ukrainas president i juli ba Trump om en slik etterforskning, samt av rollen til Bidens sønn i et ukrainsk energiselskap

Representantenes hus' etterretningskomité leder etterforskningen som skal avgjøre om Trump skal stilles for riksrett. Giuliani anklager komiteens leder Adam Schiff for forhåndsdømming i det ubesvarte spørsmålet om hvorvidt Trump brukte militærbistand som pressmiddel overfor ukrainerne.

les også

Trumps jakt på varsleren vekker oppsikt: – Meningen er å true vitnene

I et intervju med ABC søndag sier Giuliani at han helst ikke vil samarbeide med demokraten Schiff.

– Hvis Trump bestemmer seg for at han vil at jeg skal vitne, så kommer jeg selvsagt til å vitne, tilføyer presidentens personlige advokat.

Schiff har ikke sagt om han vil innkalle Giuliani til høring i forbindelse med etterforskningen.

les også

Donald Trump saksøker New Yorks statsadvokat

I den mye omtalte telefonsamtalen sa Trump gjentatte ganger til Ukrainas president at både Giuliani og justisminister William Barr kunne bidra i en etterforskning av Biden. Det viser et sammendrag av samtalen som Det hvite hus selv har offentliggjort.

Giuliani representerer Trump og hans personlige interesser og har ingen stilling i den amerikanske regjeringen. Ifølge USAs justisdepartement har Barr ikke diskutert noen etterforskning av Biden eller sønnen med Trump.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder