ANSPENT FORHOLD: Donald Trump og Recep Tayyip Erdogan på NATO-toppmøtet i Brussel juli 2018. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Trump advarte Erdogan i brev: – Ikke vær tåpelig

I et oppsiktsvekkende brev sendt dagen tyrkiske styrker gikk inn i Nord-Syria, advarer den amerikanske presidenten Tyrkias Erdogan mot å finne på noe dumt.

– Du vil ikke være ansvarlig for slaktingen av tusener av mennesker, og jeg vil ikke være ansvarlig for å ødelegge Tyrkias økonomi – noe jeg vil gjøre, skriver Donald Trump, og gir med det Erdogan en forsmak på hva som senere vil komme.

USA har senere innført flere sanksjoner mot Tyrkia, som de sier vil øke i styrke helt til tyrkerne erklærer øyeblikkelig våpenhvile, og går med på å sette seg ved forhandlingsbordet.

Les hele brevet her:

Foto: AFP

9. oktober, dagen brevet ble sendt, er dagen da Tyrkia gikk inn i Nord-Syria.

Det var Fox Business Network som først fikk tak i en kopi av brevet, men Det hvite hus bekrefter overfor NBC at det er autentisk.

Lover å ringe

Trump skriver i brevet at han vil ringe Erdogan senere, noe han gjorde mandag denne uken.

Trump skriver også at general Mazloum, som er kurdernes leder i Syria, er villig til å forhandle, og til å strekke seg lenger enn tidligere for å komme frem til en løsning.

Bakgrunn: Derfor vil Tyrkia krige i Syria – enda en gang

– Historien vil se deg i godt lys om du får gjort dette på den humane og riktige måten. Du vil for alltid bli sett på som djevelen hvis ikke gode ting skjer. Ikke vær han tøffingen. Ikke vær tåpelig, skriver Trump videre.

Møter motstand på hjemmebane

Den amerikanske presidenten har møtt mye motstand etter sin beslutning om å trekke amerikanske styrker ut av Nord-Syria. Onsdag vedtok Representantenes hus en ikke-bindende resolusjon om å fordømme avgjørelsen.

Les også: Trump ringte direkte til Erdogan – krever øyeblikkelig våpenhvile

Resolusjonen fikk flertall med 354 mot 60 stemmer, noe som altså betyr at flere av republikanerne som vanligvis støtter Trump, stemte for å fordømme tilbaketrekkingen av de amerikanske styrkene fra området.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder