ETTERFORSKER DRAP: Fem personer ble funnet døde i en bolig i Kitzbühel søndag morgen. Foto: ZOOM.TIROL / AFP

Fem mennesker drept i Kitzbühel

Fem mennesker er funnet drept i en bolig i vintersport- og feriestedet Kitzbühel i Østerrike. En 25 år gammel mann er pågrepet.

Drapene skjedde søndag morgen i et familiehus i distriktet Vordergrub i Kitzbühel, bekrefter politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

De opplyser at de etterforsker hendelsen, og at en ung mann er pågrepet. Han henvendte seg selv til politiet like etter drapene.

– I dag, rett før klokken 6, ble 25 enheter fra Kitzbühel-området kalt inn til politistasjonen. Det skjedde etter at gjerningsmannen la en pistol på disken i politistasjonen og sa «Jeg har nettopp drept fem mennesker», sier leder for Tirol politidistrikt Walter Pupp ifølge Tiroler Tageszeitung.

– Etterpå dro vi til stedet og stadfestet det som hadde skjedd.

SPERRINGER: Politiet undersøker åstedet etter drapene i Kitzbühel søndag. Foto: ZOOM.TIROL / Reuters

– Drepte ekskjæresten

Politisjefen bekrefter at det er snakk om fem drepte, og at foranledningen tilsynelatende var et brudd mellom gjerningsmannen og hans tidligere kjæreste (19).

Kort tid før drapene skal gjerningsmannens ekskjæreste ha fått seg en ny kjæreste.

– I morges skal den unge mannen ha kjørt til huset. Faren åpnet døren, datteren kom også, og det var en disputt. Faren ba mannen om å forlate stedet. Så kjørte han hjem, fikk tak i brorens skytevåpen, og returnerte klokken 5.30, sier Pupp.

ETTERFORSKNING: Krimteknikere på åstedet i Kitzbühel. Foto: ZOOM.TIROL / ZOOM.Tirol

– Så drepte han faren, den 51 år gamle moren og jentas 25 år gamle bror. Deretter forsøkte han å trenge seg inn i leiligheten i huset, der 19-åringen var sammen med kjæresten.

Gjerningsmannen kom til slutt over balkongen og fikk tilgang til leiligheten. Han knuste vinduet og skjøt 19-åringen og kjæresten hennes, ifølge politisjefen.

– Den unge mannen kjenner veien rundt huset veldig godt, fordi han var registrert der i flere måneder. Derfor visste han også hvor personene var om natten, sier Pupp.

Kniv og pistol

Politiet har beslaglagt kniven gjerningsmannen møtte opp på politistasjonen med, samt en pistol.

Tilsynelatende er pistolen brukt til å gjennomføre alle drapene. Politiet og rettsmedisinere undersøker hvilken rolle kniven spilte.

Gjerningsmannen er avhørt, og det er foreløpig ingen indikasjoner på andre gjerningspersoner.

Ifølge politiet bor den unge mannen med familien sin. Broren hans skal ha eid våpenet lovlig, og det var registrert. Den var innelukket i et hvelv, og det er uklart hvordan gjerningsmannen fikk tak i det.

25-åringen har ingen kriminell historikk, og var ifølge politiet kjent som en «stille person». For mange år siden hadde han kontakt med politiet på grunn av «mindre lovbrudd».

– At han skulle gjøre noe slikt kunne vi ikke forutsett, sier Pupp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder