NYTT LOVFORSLAG: Regjeringen ønsker å straffe sosiale medier-sjefer dersom voldelige videoer fra virkeligheten ikke straks fjernes. Her er Facebook-gründer Mark Zuckerberg under en presentasjon i 2015. Foto: Stephen Lam / X02789

Sosiale medier-sjefer kan fengsles i Australia

Facebook-sjefer kan fengsles i Australia dersom voldelige videoer fra virkeligheten strømmes på plattformen, etter at et nytt lovforslag ble vedtatt torsdag.

  • NTB-DPA-AP

I lovforslaget heter det at det er lovstridig å ikke straks fjerne «avskyelig voldelig materiale» som terrorisme, drap, drapsforsøk, tortur og voldtekt, fra sosiale medier.

Selskapene kan også få bøter på opp mot 10 prosent av årlig omsetning.

Lovforslaget kom etter Christchurch-massakren på New Zealand i mars hvor til sammen 50 mennesker ble drept og nesten like mange såret.

Høyreekstreme Brenton Tarrant er siktet i saken. Han strømmet deler av angrepet på Facebook.

les også

Siktes for 50 drap etter New Zealand-terror

Regjeringen har i tiden etter Christchurch-angrepet rettet kritikk mot store sosiale medier-selskap for ikke å gjøre mer for å stanse «terrorister og kriminelle fra å spre hat og vold.»

Kritikere av loven mener den kan få konsekvenser som mediesensur og reduserte investeringer i Australia.

Statsminister Scott Morrison møtte i forrige uke representanter for en rekke teknologiselskaper, blant dem Facebook, Twitter og Google, for å få svar på hvordan de skal hindre denne typen materiale fra å bli strømmet.

les også

Facebook og Instagram vil bannlyse hvit nasjonalist-støtte

– Svaret på disse spørsmålene var ikke tilfredsstillende, sa justisminister Christian Porter i etterkant av møtet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder