Flere drept og skadet etter moskéangrep i Pakistan

Minst 61 mennesker er døde og rundt 175 skadet etter en selvmordsbombe gikk av i en moské i Peshawar i Pakistan. Norge fordømmer angrepet.

Publisert:

– Det var en selvmordsbombe, sier politisjef Ijaz Khan i Peshawar til nyhetsbyrået Reuters.

En del av bygningen kollapset og flere personer skal ha blitt fanget i ruinene, opplyste politiet tidligere mandag. Flere av ofrene skal være kritisk skadet.

Dødstallene har steget i løpet av mandagen. De seneste opplysningene sier at 61 mennesker er drept i angrepet, skriver nyhetsbyrået AFP og viser til en uttalelse fra sykehuset.

Politi trolig mål

Eksplosjonen skjedde klokken 11.30 lokal tid under en ettermiddagsbønn i moskeen, som ligger i tilknytning til politiets regionale hovedkvarter i Peshawar. Selvmordsbomberen deltok i ettermiddagsbønnen da vedkommende utløste sprengladningen.

De fleste av de drepte var en del av politistyrken i landet, og ifølge BBC trolig målet for angrepet. Polititjenestemann Mujammas Ijaz Khan opplyser til lokale medier at mellom 300 og 400 betjenter var tilstede da bomben gikk av.

Pakistansk Taliban

En kommandant i Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) skriver på Twitter at de står bak, skriver NTB, men ifølge Reuters avviser den militante gruppen dette i en uttalelse.

TTP har tidligere gjennomført en rekke angrep mot politimål i grenseområdene mot Afghanistan, også i Peshawar.

TTP er nære allierte av Taliban som grep makten i Afghanistan i august 2021 og har ført kamp mot pakistanske myndigheter de siste 15 årene. Gruppen krever innføring av strenge islamske lover i landet, redusert militært nærvær øst i landet og løslatelse av medlemmer som sitter i fangenskap, skriver NTB.

Fordømmer angrepet

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier Norge fordømmer selvmordsangrepet, ifølge NTB. Hun uttrykker også sin kondolanse til de berørte og til det pakistanske folket.

Statsminister i Pakistan Shehbaz Sharif har også fordømt angrepet, og sa i en uttalelse at det «ikke har noe å gjøre med islam».

– Hele landet står samlet mot terrortrusselen, sa han.

I mars i fjor ble 56 mennesker drept under et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i Peshawar. Den gang tok IS på seg ansvaret for angrepet.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no