1 / 5
TRUFFET: Boligblokk fullstendig ødelagt i Kramatorsk i Donetsk i Ukraina, melder lokale myndigheter.

Ukraina: Minst syv døde i russisk angrep

Minst syv personer skal være døde etter et russisk angrep mot et boligbygg i Kramatorsk i Donetsk i Ukraina, ifølge lokale myndighetspersoner.

Publisert:

– Minst åtte bygninger fikk skader. En ble fullstendig ødelagt. Det kan fremdeles være folk fanget i ruinene, sier ukrainsk politi i en oppdatering på Facebook.

Onsdag kveld var det først den lokale guvernøren Pavlo Kyrylenko som på Twitter meldte at minst to var drept og syv sårede.

– Dette er konsekvensene av beskytingen av Kramatorsk, skrev han.

Ved 22.30-tiden skriver han at boligblokken ble fullstendig ødelagt da en rakett traff den to timer tidligere.

– Det er ofre. Det blir en lang natt, skriver ordfører Oleksandr Gontsjarenko på Facebook etter angrepet.

Gjennom natten har lokale myndigheter oppjustert dødstallene, og torsdag morgen meldes det at tallet har stedet til syv.

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var det sivile som ble drept.

– Russiske terrorister har truffet Kramatorsk med en ballistisk rakett, noe som har ført til sivile tap. Noen personer er fortsatt under ruinene, skriver han på Twitter.

– Folk skriker under ruinene. Enda en terrorhandling fra russisk side. Den eneste måten å stanse det på og redde folks liv er flere våpen til Ukraina, meldte visestatsminister Mykhajlo Fedorov på Twitter onsdag kveld.

Brakkeanlegget skal ha huset byggearbeidere som jobbet på en ny motorvei som knyttet sammen Sevastopol med Simferopol lenger nordøst på halvøya. Minst 185 personer skal ha bodd i bygningen da det brøt ut en elektrisk brann onsdag kveld. Brannen er nå slukket.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no