TOMMELEN OPP? Sarah Palin fotografert under et valgkampmøte i Des Moines, Iowa. Foto: EPA

Republikanerne krangler om Sarah Palin

Det har brutt ut en bitter krangel mellom rådgiverne til John McCain og Sarah Palin om Alaska-guvernørens rolle i valgkampen.

Artikkelen er over 11 år gammel

Ifølge nettstedet Politico.com sier fire republikanere at Palin er lei og frustrert over rådene hun har fått av valgkampens ledere. Palin skal nå være innstilt på å gi blaffen i ordrene og oppleggene til rådgiverne og begynne å tenke på sin egen identitet som framtidig presidentkandidat.

- Hun har mistet tilliten til de fleste av folkene på flyet, sier en ledende republikaner som Politico siterer.

Giæver:Muggen stemning mellom Palin og McCain?

Han legger til at Palin har begynt å «gjøre opprør» i noen av sine uttalelser. Palins tilhengere beskylder valgkamplederne Steve Schmidt og Nicole Wallace for å prøve å legge skylden på Palin for at valgkampen går dårlig.

Oppfører seg som diva

Kilder i valgkampen til McCain reagerer på rapporten og sier at Palin oppfører seg som en diva som ikke tar råd fra noen, som tenker på seg selv og som ikke har noe tillitsfullt forhold til noen i valgkampen.

Meldingene om konfliktene i valgkampen kommer mens meningsmålingene antyder at Palin, som skapte enorm begeistring på republikanernes landsmøte, nå trekker ned oppslutningen om McCains kandidatur. En ny måling for Wall Street Journal og NBC viser at stadig færre mener at Palin er kvalifisert til å være visepresident.

- Tallene hennes har stupt i våre meninger. Dessuten mener 55 prosent at hun ikke er kvalifisert til å være president dersom den situasjonen oppstår. Og det er et foruroligende tall når man tar McCains alder i betraktning, sier NBCs politiske redaktør Chuck Todd.

En annen måling for ABC og Washington Post tidligere denne måneden viser at seks av ti velgere mener at Palin mangler erfaring til å kunne bli en effektiv president. Ifølge Washington Post er en tredel av velgerne mindre innstilt på å stemme på McCain på grunn av henne.

Skaper tvil

Flere hendelser den siste tiden har bidratt til tvil og sviktende oppslutning om Palin. Selv om hun ikke gjorde noe ulovlig, ble hun nylig funnet skyldig i å ha misbrukt sin stilling som guvernør da hun sa opp en politisjef som nektet å sparke hennes tidligere svoger.

Spesialside:Alt om USA-valget

Denne uka kom hun på førstesidene da det kom fram at hun hadde brukt 150.000 dollar av valgkampens penger på klær og dyre frisørtjenester siden hun ble valgt til visepresidentkandidat.
Det undergraver appellen hun har dyrket som hockey-mamma med beina solid plantet blant vanlige folk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder