RAMOT: De 243 nye boligene som nå har fått grønt lys til å bli bygget, ligger i Ramot. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

RAMOT: De 243 nye boligene som nå har fått grønt lys til å bli bygget, ligger i Ramot. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:Ahmad Gharabli,Afp

Israel godkjenner 243 nye bosetterboliger i Øst-Jerusalem

Israelske myndigheter har gitt foreløpig godkjenning til bygging av 243 nye boliger i områder Israel har annektert på Vestbredden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Samtidig fortsetter planene om å bygge ytterligere 270 boliger i Har Homa i samme område, ifølge en talsmann i Jerusalems israelske byplanleggingskomité.

De 243 nye boligene som nå har fått grønt lys til å bli bygget, ligger i Ramot.

Slike planer er i strid med oppfordringer fra USA og det internasjonale samfunnet til Israel om å stanse byggingen av nye bosetterboliger.

Israel omtaler både Har Homa og Ramot som bydeler i Jerusalem. Israel erobret Øst-Jerusalem under 1967-krigen, og siden ble området annektert.

Annekteringen er aldri blitt anerkjent internasjonalt. Bosetningene på okkupert palestinsk land, regnes dessuten som ulovlig av de fleste aktører, deriblant EU og USA.

Palestinerne ønsker å opprette en stat som omfatter Øst-Jerusalem, det okkuperte Vestbredden og Gazastripen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder